KARRIERE

Birger Steen blir Parallels-president

Forlater lederstilling i Microsoft.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. aug. 2010 - 09:32

Nettsky- og virtualiseringsselskapet Parallels kunngjorde tidligere denne måneden at norske Birger Steen er utnevnt til president i selskapet. Steen vil tiltre stillingen i september.

Parallels er trolig mest kjent for selskapets desktop-virtualiseringsprodukter for Mac, som gjør det mulig å kjøre Windows og Windows-applikasjoner relativt sømløst side om side med Mac-applikasjoner.

Steen har lenge vært ansatt i Microsoft, blant annet som daglig leder i Microsoft Norge og Microsoft i Russland. Siden 2009 har han vært visepresident for «Small and Medium Business and Distribution» hos programvaregiganten.

– Birgers erfaring passer utmerket for vår satsing innen nettskytjenester og desktop-programvare, spesielt på grunn av hans nåværende fokus på små bedriftskunder og Microsofts partnerfellesskap. I tillegg gir hans besittelse av seniorstillinger i flere ledende selskaper i Russland, Norge og USA en bred kunnskap og erfaring som vil hjelpe oss mens vi vokser, sier Serguei Beloussov, formann og administrerende direktør i Parallels, i en pressemelding.

I rollen som president i Parallels vil Steen rapportere til Beloussov og være ansvarlig for salg, markedsføring, produktledelse og support, samt i å bistå i arbeidet med å klargjøre selskapet for det neste veksttrinnet.

– Jeg er veldig begeistret over å begynne i Parallels. Selskapet er helt i frontlinjen av bransjen. Små selskaper over hele verden er i ferd med raskt å flytte sin IT til nettskyen, og Parallels har stor mulighet til å hjelpe både eksisterende tjenestetilbydere, nye deltakere i arenaen for IT-tjenester og de 150 millioner småbedriftene som de sammen betjener for å utnytte fordelene med nettskymodellen, sier Birger Steen i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.