Birger Steen til Microsoft Russland

Microsoft Norge trenger ny sjef når Birger Steen blir promotert til toppsjef i Russland.

Microsoft Norge trenger ny sjef når Birger Steen blir promotert til toppsjef i Russland.

Administrerende direktør Birger Steen i Microsoft Norge er utnevnt til ny leder for Microsofts datterselskap i Russland, melder Microsoft Norge i en pressemelding i ettermiddag.

Dette er en klart avansement - med nærmere 150 millioner innbyggere er Russland det største IT-markedet i Europa med en årlig vekst på mer enn 10%.

Birger Steen overtok som Microsoft-sjef i april 2002 etter Ole Morten Settevik som gikk til Ementor. Steen har gjennomført en rekke endringer i sin periode og det norske selskapet er i dag ett av de europeiske datterselskapene som leverer best resultater til morselskapet, forteller Microsoft Norge.

Microsoft er blant de ledende programvareleverandørene i Russland med 200 ansatte og et stort antall partnere over hele det russiske kontinentet. Blant partnerne er en rekke sentrale russiske PC-produsenter, skriver Microsoft.

Men det er også på det rene at Microsoft og andre programvareselskaper har enorme utfordringer - både med piratkopiering og generell forretningskultur i Russland.

- Russland er ett av de største markedene i Europa og derfor svært viktig for Microsoft. Vi har tett samarbeid med næringsliv og partnere i Russland og har i en rekke år aktivt deltatt i IT-utviklingen i det russiske samfunnet. Vi trenger en kompetent og erfaren leder for vår russiske virksomhet og har funnet det i Birger Steen, sier Jean-Philippe Courtois, Corporate Vice President and og øverste leder for Microsoft i EMEA (Europa, Midt-Østen og Afrika)

Birger Steen snakker russisk og har erfaring fra tidligere engasjementer i Øst-Europa. Han tiltrer den nye stillingen 15. oktober i år.

Rekruttering av ny administrerende direktør er godt i gang. Klaus Holse Andersen, leder for region Nord Europa, vil fungere som administrerende direktør for Microssoft Norge AS til ny leder er på plass.

- Dette er en jobb det er betydelig interesse for, det har vi merket allerede.

Til toppen