Bisarr sabotasje bremset HP

HP mente at deres Superdome-servere var verdens raskeste, men tester sa nei. Nå hevder selskapet at en ansatt med tang var årsaken.

HP mente at deres Superdome-servere var verdens raskeste, men tester sa nei. Nå hevder selskapet at en ansatt med tang var årsaken.

Gjennom et ferskt søksmål mot en tidligere ansatt, forteller et av verdens største dataselskaper en mildest talt bisarr historie.

HP hang en stund bak sine største konkurrenter Sun og IBM med å bygge kraftige Unix-servere. Men med den nye Superdome skulle HP innhente konkurrentenes forsprang og vel så det. Men langvarige tester av Superdome ga ikke de forventede resultatene, og HP mistet viktig drahjelp og PR-effekt i markedet. Nå hevder selskapet at den såkalte transaksjon-per-sekund-ytelsen på Superdome er bedre enn hva tidligere tester viste. Årsaken skal være at en tidligere ansatt som arbeidet med testene rett og slett saboterte dem.


Det er ikke kjent hvorfor vedkommende gjorde dette og om han tjente penger på det. Men med ved å klippe kabler, formatere disker og endre logger, reduserte den nå oppsagte mannen testresultatene vesentlig, skriver amerikansk media.

HP forteller at selskapet har brukt over èn million dollar i å forsøke å finne ut hva som har skjedd. Det er ikke kjent hvor mye raskere HP mener Superdome-serverne faktisk er i forhold til hva tidligere tester viser.

Til toppen