JUSS OG SAMFUNN

Bitcoin-børser etterforskes

Myndighetene i USA og Japan slår til.

Vil den digitale valutaen forvitre helt?
Vil den digitale valutaen forvitre helt? Bilde: Allan Swart / Alamy/All Over Press
27. feb. 2014 - 09:12

New York (NTB-Reuters): Påtalemyndigheten i USA har startet etterforskning av børser som handler med den virtuelle valutaen bitcoin.

Tidligere denne uken stanset en av verdens største børser for kjøp og salg av bitcoin, Mt. Gox, alle transaksjoner.

Statsadvokaten i New York vil finne ut hvordan Mt. Gox og andre bitcoin-børser har håndtert hackerangrepene mot virksomhetene den siste tiden, skriver nyhetsbyrået Reuters. Ifølge Reuters' kilder granskes børskollapsen også av finansdepartementet og politiet i Japan, hvor Mt. Gox er registrert.

Børsene gjør det mulig for kundene å veksle bitcoin i annen, konvensjonell valuta. Ettersom investorene setter bitcoin inn i digitale kontoer på de ulike børsene, kan stengingen av Mt. Gox sammenlignes med en banknedleggelse; investorer får ikke tilgang til pengene sine.

– Jeg jobber svært hardt med å hjelpe de ulike partene for å finne en løsning på problemene, sier selskapets sjef Mark Karpeles i en uttalelse onsdag.

I et lekket dokument som angivelig er en kriseplan for Mt. Gox, har det kommet fram at 744 000 bitcoin skal være blitt stjålet i et hackerinnbrudd.

Bitcoin-kursen hos Mt. Gox var på 828,99 dollar, rundt 5 140 kroner, da denne stengte muligheten for å ta ut penger 7. februar. Bitcoin-kursene er imidlertid ustabile og endrer seg svært raskt, og tirsdag var de nede i omkring 500 dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.