RESULTATERFINANS

Bitcoin over 1000 dollar

Spekulantene har inntatt crypto-valutaen.

Hva er denne verdt? På rett over en uke har prisen gått fra 615 dollar til over 1000 dollar.
Hva er denne verdt? På rett over en uke har prisen gått fra 615 dollar til over 1000 dollar. Bilde: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
28. nov. 2013 - 08:24

Onsdag smalt cryto-valutaen Bitcoin gjennom 1000-dollar på markedsplassen Mt. Gox, som regnes for å være hovedmarkedsplassen for det nettbaserte betalingsmiddelet. Dermed har valutaen gått 80-gangen på ett år, skriver Bloomberg News.

Mandag for en uke siden skrev digi.no at «Nettvaluta stiger til himmels». Da var kursen 615 dollar på sitt høyeste, men med kraftige variasjoner. Men trenden, selv med fluktuerende priser, har vært svært positiv.

Bakgrunnen for oppgangen er at flere og flere anser Bitcoin som en legal valuta. Blant annet har valutaen blitt gjenstand for en høring i senatet i USA, hvor det kom frem at amerikanske justismyndigheter ser på Bitcoin som et legitimt betalingsmiddel. At den notoriske markedsplassen Silkroad (hvor Bitcoin var eneste betalingsmiddel) ble stanset av amerikanske myndigheter, uten at det gikk ut over interessen for valutaen, sørget også for at flere våget seg til å veksle.

Men oppgangen til Bitcoin har også dratt med seg en rekke andre nettbaserte valutaer, skriver Business Insider. Mye tyder på at hele «sektoren» opplever et betydelig løft ettersom spekulanter kaster seg inn for å gjør en grei gevinst. Mens Bitcoin gjennom den siste uken har steget 80 prosent, har «konkurrenten» Litecoin hoppet 400 prosent.

Nettsiden CoinMarketCap.com mener det er i alle fall 30 andre nettbaserte valutaer som er i aktiv handel, og som sloss for å bli relevante for brukerne. Oversikten på denne siden viser tydelig at dersom Bitcoin stiger – så følger de andre etter.

Men enn så lenge er Bitcoin den største «spilleren» med en estimert markedsverdi på 11,7 milliarder dollar. Spørsmålet er om disse verdiene vil holde seg, eller om det kommer en kollaps i markedet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.