TELEKOM

Bittert tap for Telenor

Led sviende nederlag i striden om Wind Telecom.

17. mars 2011 - 11:22

Amsterdam (NTB): Telenor led et sviende nederlag på generalforsamlingen i russiske VimpelCom.

I voteringskampen om oppkjøpet av Wind Telecom, klarte ikke Telenor å sikre seg nødvendig støtte blant småaksjonærene i VimpelCom. Dermed går Wind-avtalen gjennom, en transaksjon som ifølge den russiske næringslivsavisen Vedomosti har en verdi på 37 millioner kroner.

- Telenor erkjenner at et flertall av aksjonærene i VimpelCom Ltd. som forventet har besluttet å gjennomføre oppkjøpet av Wind Telecom. Når det er sagt, merker vi oss at nærmere 60 prosent av de uavhengige aksjonærene stemte imot de foreslåtte resolusjonene. Dette ga en knapp flertallsmargin i favør av dem som støttet avtalen. Ser vi bort fra Altimos ekstra stemmer (gjennom preferanseaksjene de eier), sa en klar majoritet på 51,5 prosent av de totale økonomiske interessene i VimpelCom nei til avtalen, sier Telenors talsmann Dag Melgaard.

Telenor vil fortsette voldgiftssaken i London for å sikre den forkjøpsretten selskapet ble fratatt som følge av Wind-transaksjonen.

- Vi føler oss fortsatt trygge på at vi vil vinne i voldgiftssaken og at vår forkjøpsrett blir gjenopprettet, sier Melgaard.

Etter kjøpet av Wind Telecom, er VimpelCom med Altimo og eierne i Alfa-gruppen som hovedaksjonær blitt verdens sjette største mobiloperatør målt i antall abonnenter.

Med torsdagens godkjenning kommer Wind Telecom sterkt inn på eiersiden i VimpelCom, samtidig som Telenors eierandel reduseres fra 39,6 prosent til 31,7 prosent. Stemmeinnflytelsen reduseres til 25,01 prosent. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.