BitTorrent-avtale med filmindustrien

Mannen bak fildelingsløsningen BitTorrent har inngått en avtale med filmbransjen om å fjerne piratkopier fra søket.

Bram Cohen, som står bak både programvaren BitTorrent og nettstedet bittorrent.com, inngått en avtale med MPAA (Motion Picture Association of America) om å hindre at ulovlig innhold fra sju MPAAs medlemmer blir gjort tilgjengelig gjennom nettstedets søketjeneste.

- BitTorrent er motstandere av bruk av selskapets teknologi for å distribuere film uten lisens til å gjøre dette, sier Cohen i en uttalelse.

- Vi er derfor glade for å kunne samarbeide med filmindustrien for å fjerne uautorisert innhold fra bittorrent.coms søkemotor.

Ifølge Associated Press viser denne avtalen Cohens følsomhet i forhold til Hollywoods problemer med piratkopiering, noe som potensielt gjør ham mer attraktiv for selskapene i forbindelse med framtidige avtaler knyttet til nedlasting av film. BitTorrent anses som en god metode for distribusjon av ikke minst store filer, på grunn av løsningens desentraliserte struktur.

    Les også:

Cohen har tidligere hentet inn 8,75 millioner dollar for å utvikle kommersielle distribusjonsverktøy for medieselskaper.

Avtalen mellom Cohen og MPAA vil ikke utgjøre noe stort hinder for de som virkelig vil laste ned film og annet materiale ved hjelp av BitTorrent eller andre verktøy, men den fjerner en av de mest åpenbare kildene til slikt materiale.

Til toppen