FORBRUKERTEKNOLOGI

BitTorrent-boks for fildeling med venner

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mai 2007 - 10:56

BitTorrent-teknologien kan benyttes til mye mer enn å laste ned ulovlige kopier av de nyeste Lost-episodene. eShare er en enhet som sammen med en nettjeneste gjør det mulig å begrense fildelingen til sine venner - noe som i mange tilfeller er lovlig, i hvert fall i Norge.

eShare, som produseres av taiwanske Procare, fungerer som en slags filserver hvor brukeren kan koble til USB-baserte harddisker. Enheten fungerer uavhengig av en PC og kan være i drift 24/7.

Tilgangen til filene som ligger på harddiskene kontrolleres gjennom en community-tjeneste, www.eSharelive.com, noe som gjøres mulig også for brukere uten fast IP-adresse ved hjelp av en dynamisk DNS-løsning.

eShare-boksen har en pris på omtrent 500 kroner uten norske avgifter. Det er ikke klart om noen forhandler den i Norge. Den konfigureres ved hjelp av et webgrensesnitt.

Les mer om produktet hos Dingz.no.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.