BitTorrent kjøper populær konkurrent

BitTorrent har kjøpt en av de mest populære klientene for BitTorrent-teknologien.

BitTorrent kjøper populær konkurrent

BitTorrent har kjøpt en av de mest populære klientene for BitTorrent-teknologien.

I stedet for å bli frakjørt av alternativene på klientsiden, har selskapet BitTorrent nå kjøpt den populære BitTorrent-klineten µTorrent.

Selv om selskapet BitTorrent er grunnlagt av mannen bak BitTorrent-teknologien, Bram Cohen, har klienter fra flere andre leverandører for lengst passert BitTorrents egen klient når det gjelder funksjonalitet.

Selskapet BitTorrent annonserte i går at oppkjøpet av µTorrent er blitt gjort for å kombinere selskapets egen ekspertise innen nettverksprotokoller med µTorrents effektive og kompakte design og tiltrekkende brukergrensesnitt. Målet er å utnytte det beste fra begge parter.

- BitTorrent erkjenner µTorrents usedvanlig velskrevne kodebase og robuste brukerfellesskap. Ludvig Strigeus, utvikleren av µTorrent, har helt klart brukt mye tid på å optimalisere klienten, som er blitt vel ansett i BitTorrent-fellesskapet som en sikker og effektiv implementering av BitTorrent-protokollen, sier Bram Cohen, som nå er administrerende direktør i BitTorrent.

Også Strigeus mener at oppkjøpet vil være til fordel for brukerne.

- Ved å kombinere µTorrent med viktige forbedringer BitTorrent allerede klargjør, vil gjøre det mulig for oss å hamre ut en forretningsmodell som få glede av en enda større brukergruppe enn vi har nå som separate enheter, sier han.

Oppkjøpet betyr at patenterte løsninger for innholdslevering gjort av BitTorrent, nå vil integreres i µTorrent på en måte som skal oppleves som sømløs for brukerfellesskapet. BitTorrent har planer om å tilby tjenester for distribusjon av store innholdsfiler med høy kvalitet via kommersielle partnere.

Selskapet ønsker også å utnytte den svært lette kodebasen i µTorrent til å øke utbredelsen av BitTorrent-teknologien i innebygde systemer som tv-er, mobiltelefoner og andre plattformer.

Brukerne av µTorrent har uttrykt blandete følelser om oppkjøpet. Mens enkelte mener dette er gode nyheter, mener andre at BitTorrents avtaler med medieindustrien nå kan få negative følger for den videre utviklingen av µTorrent.

Til toppen