BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bjørke beholder telefonboksen

Bygda Bjørke i Ørsta beholder telefonkiosken etter å bokstabelig talt lenket seg til boksen. Telenor bytter imidlertid ut myntapparatet med kortautomat.

Frode Eriksen
29. aug. 1997 - 13:05

Etter håndfast å ha satt seg bak kravet om at en ville beholde telefonkiosken, nesten koste hva det koste ville, har Bjørke-folket nå fått igjennom sitt krav.

Det var i mai i år at folk fra Telenor møtte opp for å fjerne telefonkiosken fordi den gikk med tap. Telenor-folka måtte imidlertid gjøre vendreis da de møtte en lokal lenkegjeng på stedet. Summetonen ble likevel fjernet og var borte i vel et døgn, før partene innledde en dialog, som direktør for betalingstelefoner i Telenor, Petter Bilden, karakteriserer som "positiv hele veien".

Bilden sier til digi.no at det er sjelden folk viser slikt engasjement for telefonkiosken som i Bjørke.

- Det hele endte altså med at vi lar boksen bli stående. Folk i Bjørke har hele tiden vist en positiv holdning, og har både vasket og vokset telefonkiosken. De har nok sett saken med et glimt i øyet, med aksjonen sin.

Bjørke-aksjonen "nok er nok" har fått stor oppmerksomhet både i norsk og utenlandsk presse.

I sommer har boksen vært utstyrt med egen gjestebok, og sammen med egen Internett-side, og postkort med aksjonistenes slagord på, har kiosken fungert som en av sommerens turist-magneter.

- Aksjonen har vært et symbol på bygdemobilisering og mobiliseringen skal fortsette selv om kjettingene nå blir tatt ned, sier Enok Kippersund, en av hovedaksjonistene, til Sunnmørsposten.

Han mener lenkeaksjonen har bidratt til å sette distriktspolitikk på dagsorden. Fra Telenors side er saken nå avsluttet. Det gamle myntapparatet blir byttet ut med en kortautomat, men telefonkiosk vil Bjørke fortsatt ha.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.