KARRIERE

Bjørn Trondsen går av

Bjørn Trondsen fratrer stillingen som konsernsjef i EDB Business Partner. Styreleder Bjarne Aamodt vil ha større fokus på lønnsomhet fremover.

18. des. 2002 - 09:16

"Styret i EDB Business Partner ønsker et sterkere industrielt fokus for den videre utviklingen av konsernet, og har i samråd med sittende konsernsjef Bjørn Trondsen funnet at dette også krever en ny konsernsjef."

Det skriver EDB i en pressemelding som er sendt ut i formiddag.

- Dette har ikke ligget i kortene lenge. Vi har i høst gjort en jobb der vi har tilpasset organisasjonen til kapasiteten som vi også har gjort kjent i mediene. Styret har sammen med konsernledelsen komet frem til at kursen må justeres noe og at vi må gjøre visse prioriteringer fremover. Det konkluderte vi med på et styremøte i går, sier styreleder Bjarne Aamodt til digi.no.


Styret ønsker nå et sterkere industrielt fokus og høyere prioritering av lønnsomheten i årene fremover. Med dette som basis vil styret ha en fornyet gjennomgang av selskapets langsiktige strategi, et arbeid som allerede er kommet godt i gang. I samråd med Trondsen har styret funnet at konsernet har behov for en ny konsernsjef i den fasen selskapet nå går inn i, sier Aamodt i pressemeldingen.

- Er det slik at Bjørn Trondsen ikke er mannen som kan drive et lønnsomt EDB?

- Jo, under de forsutsetningen som har vært. Trondsen har vært med på første fase hvor han har bygget selskapet i størrelse slik at det har fått skikkelig markedskraft ikke bare i Norge, men også i utlandet, og spesielt i Sverige. Når det pågående konsolideringsarbeidet er avsluttet tidlig i 2003 har konsernet en sterk markedsposisjon, solide fagmiljøer og en økonomisk plattform som gir godt grunnlag for videre utvikling av konsernet, mener styrelederen.

EDB Business Partner ble etablert i 1999 gjennom en fusjon mellom EDB ASA og Telenor Programvare. Bjørn Trondsen var administrerende direktør i Telenor Programvare da han tok ledelsen i det nye konsernet. I perioden 1999 til 2002 har konsernet gjennomgått betydelige endringer, blant annet gjennom innfusjonering av Fellesdata og oppbyggingen av driftsmiljøet i EDB Teamco.

Trondsen har ledet selskapet i en periode med sterk vekst hvor selskapets omsetning er økt fra om lag to milliarder i 1999 til fem milliarder kroner i 2001, men med en svak nedgang hittil i år.

EDB under Trondsen har ikke minst vært rammet av problemer i forhold til nettbank-kundene sine.

- Har bankproblemene vært en medvirkende årsak til at dere har blitt enige med Trondsen?

- Nei, det har de ikke, svarer Aamodt og hevder det ikke vil bli ytterligere kutt utover de som allerede nylig ble annonsert.

- Det vi nå gjør er i tråd med rapportering i tredje kvartal. Så langt styret og ledelsen kan se fremover vil det ikke bli noen endringer på det. Vi har ikke endret forventningene til fremtidig markedsutvikling og ser ingen grunn til å gi nye signaler om resultatutviklingen, i forhold til hva vi kommuniserte ved fremleggelse av resultatene for tredje kvartal og ved varselet om gjennomføring av nedbemanning gitt 28. november., sier han.

Bjørn Trondsen (57) vil stå til disposisjon for konsernet i tiden frem til han fyller 60 år, og hvor han i henhold til den avtalen som ble fremforhandlet ved hans ansettelse, har nådd sin pensjonsalder. I henhold til avtalen opprettholder Trondsen sine økonomiske betingelser i denne fasen, skriver EDB i pressemeldingen

John-Arne Haugerud (46) blir konstituert som konsernsjef i EDB Business Partner. Han er i dag konserndirektør i EDB Business Partner med ansvar for driftsområdet (EDB Teamco).


Haugerud kom til Teamco i 1991, og hadde da jobbet med IT i blant annet banksektoren siden 1977.

- John Arne Haugerud kjenner EDB Business Partner så godt at han umiddelbart kan tre inn i stillingen og fylle den på en god måte. Styret vil starte arbeidet med å rekruttere ny konsernsjef umiddelbart, og vi vil legge vekt på å holde et så høyt tempo som forsvarlig i prosessen, sier styreleder Bjarne Aamodt.

Haugerud er også kandidat til stillingen som konsernsjef på permanent basis.

Ole Urdahl (43) vil konstitueres som leder av EDB Teamco mens Haugerud er konstituert som konsernsjef. Urdahl er i dag viseadministrerende direktør i EDB Teamco.


digi.no har forsøkt å få tak i Bjørn Trondsen i morgentimene i dag uten å lykkes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.