Bjørnemat fra Motorola

Pessimistene fikk i går mer å tygge på da Motorola sendte ut en profit-warning. Meldingen kommer i tillegg til at det har oppstått usikkerhet om en kontrakt Motorola har hatt med Lucent Technologies.

Motorola sier i en pressemelding (som du kan lese ved å klikke deg videre fra høyre marg) at første kvartals omsetning vil ligge omtrent på samme nivå som i 1997. Begrunnelsen som oppgis er svakere asiatiske valutaer. Resultatene forventes å ligge godt under markedets forventninger.

Selskapet har tidligere håpet at Verdensbanken og IMF skulle hjelpe til og stabilisere asiatiske forbrukeres forventninger til fremtiden (consumer confidence). Motorola opplever nå deflaterende, valutapåvirket priskonkurranse koblet med forventet priskonkurranse og en svakere utvikling i halvleder-produksjonen som har gitt svakere resultater enn ventet i januar og februar.

Det er primært halvlederproduksjonen som vil trekke ned resultatet i første kvartal. I divisjonene for "Networking and Computing Systems", samt "Wireless Subscriber Systems" og "Transportation Systems" forventes utviklingen å være i tråd med det som tidligere er sagt.

Om mobiltelefoner sier Motorola at man merker en svekkelse i etterspørselen i USA, samtidig som konkurransen gir stadig høyere prispress som blir forsterket av asiatiske aktører.

Amerikanske medier nevner i tillegg at Motorola har mistet deler av en 500 millioner dollars kontrakt med Lucent, grunnet "various technical flaws in its wireless products". I den forbindelse uttaler en analytiker til ZDnet at selskapet fremdeles har alvorlige ledelses- og produktutfordringer som må møtes meget raskt.

Til toppen