BEDRIFTSTEKNOLOGI

BKK kjøper i ElTele Vest

Norges nest største energiverk, Bergenshalvøens Kommunale Kraftselskap (BKK) kjøper 33,3 prosent av ElTele Vest.

Frode Eriksen
5. nov. 1998 - 10:48

BKK gjennsomfører en tidligere intensjonavtale når kjøpet nå gjennomføres, som også inkluderer en opsjon på å kjøpe seg ytterligere opp til 54 prosent i energiselskapet.

Administrerende direktør i BKK, Karl Eliassen, ønsker ikke å kommentere prisen på ElTele Vest.

France Telecom har tidligere vis interesse for selskapene i ElTele-gruppen, men har så langt bare inngått oppkjøpsavtaler med El Tele Øst, der selskapet i vår kjøpte 34 prosent.

ElTele Vest eies i dag av Haugaland Kraft AS og Sunnhordland Kraftlag AS og samarbeidet med BKK vil disse gi selskapet tilgang på føringsveier i store deler av Nord-Rogaland og Hordaland fylke for utbygging av teleinfrastruktur. De tre selskapene vil eie en tredel hver i ElTele Vest inntil videre.

ElTele Vest har siden etableringen ved årsskiftet 1998 sammen med eierne investert cirka 30 millioner kroner i teleinfrastruktur. I hovedsak gjelder dette i aksen mellom Stavanger, Haugesund, Stord og Bergen. Gjennom BKK vil en nå i tillegg og umiddelbart få ytterligere tilgang til nærmere 300 kilometer fiber i bergensregionen. Selskapet har for tiden fem ansatte i Haugesund og vil nå raskt sammen med eierne samordne og utvikle organisasjonen videre i Bergen, i Haugesund og på Stord.

BKK har fra før inngått en samarbeidsavtale med EniTel, som gir selskapet tilgang til BKK-nettet. BKK eier 1,6 prosent i EniTel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.