– Bla opp eller hold kjeft!

IT-bransjen klager, men bidrar ikke med penger i kampen mot DLD, skriver Knut Yrvin.

Knut Yrvin er en mann med mange jern i ilden.
Knut Yrvin er en mann med mange jern i ilden.

IT-bransjen klager, men bidrar ikke med penger i kampen mot DLD, skriver Knut Yrvin.

Knut Yrvin er styremedlem i EFN (Elektronisk Forpost Norge).

IT-bransjen syter og klager på at Datalagringsdirektivet er dyrt og nærmest umulig å innføre innen tidsfristen. IT-selskapenes forsinkelsesstrategi virker ikke. Regjeringen er på innføringsjakt. Selgeroptimisme virker ikke mot myndighetene. Høyre støttet også direktivet, og vil neppe være fornøyd med manglende tempo fra rødgrønn regjering.

IT-selskapene betaler bare smuler eller ingenting for å bekjempe et direktiv som strider mot grunnloven. Akkurat som ikke 10 store IT-selskaper kunne bladd opp 100.000 kroner til saken, og en del mindre kunne bla opp 10.000-20.000 hver.

Jeg sier til IT-selskapene at de må bla opp penger til motstand mot DLD, eller holde kjeft og bla opp for å betale for hele innføringen av DLD. Regjeringen bør bruke alle mulige triks for å sende regninga til de største IT-selskapene, framfor å høre på forsinkelsesstrategier som overser at man her må sloss i retten, på alle nivå, helt opp. Dette koster bare smuler sammenlignet med problemene og kostnadene som følger av DLD.

Bla opp eller hold kjeft! Betalingsinformasjon: www.digitaltpersonvern.no/bidra/.

Leserinnlegget ble opprinnelig publisert som en kommentar til denne saken.

Til toppen