Bla opp kredittkortet, surf trådløst på flyplassen

Nå kan du slå i hjel ventetiden på Gardermoen med å surfe på nettet med din bærbare PC. Men Oslo Lufthavn vil først se kredittkortet ditt.

Nå kan du slå i hjel ventetiden på Gardermoen med å surfe på nettet med din bærbare PC. Men Oslo Lufthavn vil først se kredittkortet ditt.

"Nå kan reisende og besøkende på Oslo Lufthavn surfe trådløst på internett med bredbåndshastighet. Fra en bærbar PC med et trådløst datanettkort installert, kan man ved å åpne en nettleser enkelt og brukervennlig få muligheten til å kjøpe korttids internettaksess med kredittkort", skriver Oslo Lufthavn Gardermoen i en pressemelding.

Det trådløse bredbåndsnettet har vært tilgjengelig for bedrifter på lufthavnen i lengre tid - faktisk i hele år - men nå åpnes det altså også for alminnelig bruk i alle publikumsarealer, det være seg i terminalbygningen og i hotellet Radisson SAS Conference Center East.

WLAN-løsningen på Oslo Lufthavn er levert av Data Equipment AS.

- Korttidsabonnement til den trådløse internettsonen kan kjøpes "online" gjennom 3C Communications. Selskapet tilbyr én, to eller fire timers aksess til Internett og tjenesten betales med kredittkort. Hos Radisson SAS Conference Center East er det i tillegg mulig å kjøpe 24-timers trådløs internettaksess, heter det videre i pressemeldingen.

Påloggingsprosedyrene og bruk av kredittkort er sikkerhetsbeskyttet, mens internett er et åpent medium hvor det anbefales å beskytte sitt eget utstyr med en brannmur. Forretningsreisende som skal kommunisere med bedriftens hjemmenett anbefales å gjøre dette på en sikker måte f.eks. ved hjelp av kryptering, såkalt VPN-løsning.

- Det trådløse datanettet er etablert for å dekke et voksende behov for mobil datakommunikasjon med høy kapasitet for bedrifter som driver flyplassrelatert virksomhet og for publikum som benytter lufthavnen. For bedrifter som i økende grad utstyrer sine ansatte med bærbare PC-er, kan bredbåndsnettet på Oslo Lufthavn fremstå som en forlengelse av hjemmenettet når de er ute på reise, sier administrerende direktør Morten Eldevik hos Oslo Lufthavn Tele & Data.

Den trådløse internettsonen (OSL IP-sone) er etablert, eies og drives av Oslo Lufthavn AS. Gjennom sitt salgsselskap, Oslo Lufthavn Tele & Data AS, selges kapasitet til offentlige tjenesteleverandører.

Oslo Lufthavn Tele & Data AS er et salgsselskap eiet av Oslo Lufthavn AS og Telenor Business Solutions AS med 50 prosent andel hver.

Til toppen