BlackBerry 10 kan bli lisensiert til andre

RIM lover også Android hard kamp om førsteplassen.

Thorsten Heins, president og administrerende direktør i RIM holder tale under BlackBerry World Conference i Orlando, Florida, den 1. mai 2012, hvor blant annet en tidlig utgave av BlackBerry 10 ble presentert.
Thorsten Heins, president og administrerende direktør i RIM holder tale under BlackBerry World Conference i Orlando, Florida, den 1. mai 2012, hvor blant annet en tidlig utgave av BlackBerry 10 ble presentert. (Bilde: Julie Fletcher/Bloomberg/Getty Images/All Over Press )

RIM lover også Android hard kamp om førsteplassen.

Toppsjef i kanadiske Research In Motion (RIM), Thorsten Heins, forteller i et intervju med Bloomberg News at neste versjon av selskapets mobilplattform, BlackBerry 10 (BB10), begynner å bli ferdig. I den forbindelse vurderer selskapet mulighetene for at andre selskaper skal kunne bruke programvare i egne produkter.

RIM er ikke ukjente med lisensiering av selskapets programvare til andre.

– QNX blir allerede lisensiert til deler av bilindustrien. Vi kan gjør dette med BB10 dersom vi velger dette. Plattformen kan lisensieres, sier Heins. BlackBerry 10 er basert på QNX, som RIM ble eier av etter oppkjøpet av QNX Software Systems i 2010.

Ifølge Bloomberg kom det i forrige uke spekulasjoner om at Samsung vil lisensiere BB10, noe som førte til at aksjekursen til RIM økte med 13 prosent. Samsung tilbyr allerede smartmobiler med omtrent det som er av tilgjengelige programvareplattformer, så helt en slik lisensavtale er på ingen måte utenkelig.

- Vi skal vinne

RIM satser knallhardt på at BlackBerry 10 skal kunne snu den negative trenden i salget av selskapet smartmobiler. Salget har blitt redusert med en tredel det siste året, viser gårsdagens tall fra Gartner.

Men Heins har ingen mangel på ambisjoner.

– Vi er her for å vinne. Vi er er ikke her for å kjempe om tredje eller fjerde plass, sier han til Bloomberg. Han forteller dessuten at selv om smartmobiler er en del av selskapets virksomhet, vil selskapet på ingen måte begrense seg til dette markedet i framtiden. I tillegg til nettbrett nevner han andre områder innen mobil databehandling og maskin-til-maskin-kommunikasjon.

    Les også:

Til toppen