AVTALER & KONTRAKTER

Blackberry benekter Samsung-bud

Gikk som en kule på børsen.

Den nye modellen Blackberry «Classic» vist frem under en lansering i New York før jul. Selskapet, som er mer eller mindre alene om å tilby smarttelefoner med tastatur, avviser ryktene om et oppkjøp av Samsung.
Den nye modellen Blackberry «Classic» vist frem under en lansering i New York før jul. Selskapet, som er mer eller mindre alene om å tilby smarttelefoner med tastatur, avviser ryktene om et oppkjøp av Samsung. Bilde: Reuters
15. jan. 2015 - 07:44

Aksjekursen til den hardt prøvede smartmobilprodusenten skjøt i været torsdag kveld, på det meste opp 30 prosent.

Samsung har forhandlet med Blackberry og tilbød nylig å kjøpe opp det kanadiske teknologiselskapet for opptil 7,5 milliarder dollar, meldte Reuters.

De viste da både til en «kilde med kjennskap» til forhandlingene og dokumenter nyhetsbyrået selv har fått se.

Få timer senere sendte Blackberry ut en pressemelding der de benekter oppkjøpsryktene.

– Blackberry har ikke hatt samtaler med Samsung med hensyn til noen mulige tilbud om å kjøpe opp Blackberry. Blackberry har som grunnregel ikke å kommentere rykter eller spekulasjoner, og har således ikke til hensikt å gi ytterligere kommentarer, heter det i kunngjøringen.

Samsung har torsdag også avvist at de har planer om å kjøpe Blackberry og dermed tilbakevist meldingen fra Reuters.

– Ikke til salgs

Den kanadiske avisa Globe and Mail skrev i går at Blackberry, som har hovedsete i Ontario, de siste månedene har takket nei til en håndfull tilbud om å la seg kjøpe opp, med bakgrunn i at styret og investorer mener en restrukturering av mobilprodusenten har større verdi for aksjonærene enn budene de har mottatt.

– Dette selskapet er ikke til salgs, sier en kilde til avisen.

Blackberry, den tidligere eneren innen smarttelefoner, har de siste årene opplevd nærmest uoverstigelige problemer i takt med at kundene har vendt produktene deres ryggen.

Selskapet sitter på anslagsvis 44.000 patenter, som har en bokført verdi på minst 1,43 milliarder dollar, ifølge Reuters, som meldte at det trolig er disse patentene Samsung er interessert i – angivelig for å styrke seg i kampen mot Apple.

I sitt tredjekvartal (pdf) for regnskapsåret 2015, fremlagt rett før jul, rapporterte Blackberry en omsetning på 793 millioner dollar, mot 1,19 milliarder dollar året før. Det var også langt svakere enn analytikernes forventninger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.