Blackberry epost-enhet klar i Norge

Epost-enhetene som ofte kalles "Crackberry" i USA kommer nå i salg i Norge.

Blackberry epost-enhet klar i Norge

Epost-enhetene som ofte kalles "Crackberry" i USA kommer nå i salg i Norge.

I USA har Blacberry vært en kjempesuksess siden den ble lansert i 1997. Med en Blackberry i hånden har næringslivet kunne ta med seg en mobil epostleser som støtter det som kalles "push"-basert epost synkronisering, i mange år.

Store deler av amerikansk næringsliv og enkeltpersoner har gjort seg så avhenging av enhetene at den kalles "crackberry" - etter det ekstremt avhengighets-dannende narkotikaet crack.

I Nord-Amerika, Asia og Europa har 5,5 millioner brukere en Blackberry enhet, og nå kommer den også til Norge.

- Blackberry er mer enn bare et verktøy for effektiv, rask og sikker e-post. I USA er det blitt et fenomen, og du ser knapt en eneste forretningsmann eller kvinne uten minst én Blackberry tilgjengelig, sier Helge Birkeland, administrerende direktør i Trigcom.

Trigcom er det norske selskapet som introduserer Blackberry til nordmenn. De vil levere modellen Blackberry 8700g som i tillegg til epost, kontaktregister og kalender har vanlig mobilfunksjonalitet.

Batterikapasiteten skal være svært god ifølge Trigcom. Den skal ha en kapasitet på inntill 384 timer. Forøvrig har telefonen et fullt QWERTY-tastatut og støtte for Bluetooth 2.0.

Trigcom kjøper nettkapasistet fra mobiloperatøren Netcom.

Så spørs det om etterspørselen etter Blackberry vil bli stor også i Norge. Det store salgsargumentet "push"-epost er jo nå tilgjengelig også for andre mobiltelefoner som selges og brukes i Norge.

Til toppen