JUSS OG SAMFUNN

Blackberry fikk fortsette tjenesten

Dommeren ville ikke stanse Blackberry-tjenesten i USA, som følge av en patentstrid.

27. feb. 2006 - 08:39

Fredag avviste dommer James Spencer i en rett i delstaten Virginia kravet fra patent-holdingselskapet NTP om øyeblikkelig stans i USA av Blackberry-tjenesten til det kanadiske selskapet Research in Motion (RIM).

    Les også:

Dommeren sa han ville komme med en endelig kjennelse på et seinere tidspunkt. Han ga seg selv ingen frist. Han sa han ville ta stilling til hvor stor erstatning RIM skulle utbetale til NTP som følge av en kjennelse fra 2002 som slo fast at RIMs virksomhet krenket NTPs patenter, før han tok stilling til hvorvidt Blackberry-tjenesten måtte avvikles i USA. NTPs krav er 126 millioner dollar.

I sine avsluttende kommentarer på den fire timer lange høringen sa han seg overrasket over at partene ikke hadde greid å komme til et forlik. Spencer understreket at enhver kjennelse fra retten ville være ufullkommen.

De siste ukene har USAs patentkontor tatt opp de tre patentene som NTPs krav mot RIM hviler på, og konkludert med at de er ugyldige. Dommer Spencer sier dette momentet ikke er en del av de juridiske problemstillingene han skal ta stilling til.

I en kommentar, anbefaler analyseselskapet Butler Group RIM å benytte pausen før Spencer tar stilling til NTPs krav om erstatning og stans, til å inngå et forlik. Butler Group mener RIM nå har et overtak på NTP, men peker på at mange konkurrenter står klare med tilsvarende tjenester, og at den usikre juridiske situasjonen kan få mange potensielle kunder til å velge dem framfor RIM.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.