BlackBerry-salget når nye høyder

Canadiske Research In Motion med pene kvartalsresultater.

BlackBerry-salget når nye høyder

Canadiske Research In Motion med pene kvartalsresultater.

Mobilprodusenten Research In Motion (RIM) kom i forrige uke med selskapets resultater for det tredje kvartalet i selskapets avvikende regnskapsår. Kvartalet ble avsluttet den 28. november.

Det er ingen tvil om at RIMs BlackBerry-produkter fortsatt er etterspurt. Selskapet økte omsetningen med 11 prosent fra forrige kvartal til 3,92 milliarder dollar. Dette er en økning på 41 prosent sammenlignet med selskapet tredje kvartal i fjor. Nettoresultatet for kvartalet ble på 628,4 millioner dollar. I andre kvartal var nettoresultatet på 475,6 millioner dollar, mest resultatet i tredje kvartal i fjor var på 396,3 millioner dollar.

I løpet av tredje kvartal i år solgte selskapet 10,1 millioner mobiltelefoner, samtidig som antallet nye abonnenter med BlackBerry-konto økte med 4,4 millioner. I alt har selskapet nå omtrent 36 millioner aktive abonnementer. Selskapet har siden 2002 solgt mer enn 75 millioner BlackBerry-mobiler.

RIM forventer at omsetningen vil stige ytterligere i fjerde kvartal, som avsluttes den 27. februar 2010, vil være på mellom 4,2 og 4,4 milliarder dollar. Det forventes et dekningsbidrag på omtrent 43,5 prosent og en økning i antallet abonnenter på mellom 4,4 og 4,7 millioner.

    Les også:

Til toppen