Blandet børs før stormen

I påvente av UMTS, Orkla og Telenor, svingte børsen i dag. Opticom tok igjen noe av det tapte, mens Infocus trekkes ned av fallet på Nasdaq.

I påvente av UMTS, Orkla og Telenor, svingte børsen i dag. Opticom tok igjen noe av det tapte, mens Infocus trekkes ned av fallet på Nasdaq.

Dagens IT-indeks startet flat til negativ, men etterhvert tok interessen seg noe opp blant investorene. Gårsdagens store fall på Nasdaq-indeksen ser dermed ut til å være inkludert på forhånd. Vi kan muligens vente større utslag i morgen når utfallet av UMTS-søknadene vil være klart.

Indeksen falt på slutten med nesten én prosent etter å ha ligget i positivt terreng hele dagen. Dermed var indeksen ned 0,57 prosent til 1.933,58 ved stengetid.

Etter gårsdagens kraftige fall for Opticom-aksjonærer kan de samme glede seg over at aksjen ble blant dagens vinnere i dag med en oppgang på 4 prosent til kroner 810,-. Oppgangen skyldes i første rekke at et meglerhus har lagt ut en positiv analyse på selskapet. I første rekke trekker analytikerne frem at den potensielle engelske konkurrenten synes å komme senere på markedet med sitt produkt.

Andre vinnere i dag ble e-handelsselskapet Norkom som på moderat volum var opp over 15 prosent til kroner 40,- per aksje, samt SMB kollegene Tech Holding og Office Line som var opp henholdsvis 10 prosent og 8,5 prosent.

På taperlisen er det først og fremst Infocus som dominerer. Selskapet merker nå tyngden av den generelle nedgangen i USA ettersom selskapet er notert på Nasdaq-listen og der lider i solidaritet med det amerikanske markedet. Aksjen var ned nesten 8 prosent til 305,-.

ASP-leverandøren Telecomputing sliter med investorenes tillit og var ned nye tre prosent i dag til like under kroner 35,- per aksje. Det kan se ut som investorene ikke er helt sikre på om selskapet greier å få inntekter og kostnader til å nærme seg hverandre i betydelig grad.

Alt i alt en begivenhetsrik dag på markedet. Det ser det ut som det kan bli i morgen også med tildelte UMTS-lisenser og en mulig avklaring vedrørende ledelsen i Orkla. I tillegg er det siste dag for tegning av Telenor-aksjer og interessen er etter sigende ikke akkurat overstrømmende.

Til toppen