Blandet fremgang for HP

Hewlett-Packard la i går frem hyggelige kvartalstall, men Unix-divisjonen i selskapet sliter fremdeles mot IBM og Sun.

Hewlett-Packard la i går frem hyggelige kvartalstall, men Unix-divisjonen i selskapet sliter fremdeles mot IBM og Sun.

Hewlett-Packard-sjef Carly Fiorina la i går frem tall som viser en frisk vekst i inntektene. Selskapet satt igjen med et resultat på 8,4 milliarder kroner før skatt i siste kvartal, en vekst på 23 prosent. Omsetning på 94,5 milliarder kroner var en vekst på femten prosent.

HP overrasket dermed positivt, blant annet med et utrolig salg av skrivere og skannere, men også på grunn av ny regnskapspraksis. Skriver og skannere står for halvparten av HPs omsetning.

På tyngre IT-produkter sliter HP fremdeles i motbakke. Til tross for hyggelige totaltall har Fiorina enda ikke klart å få opp farten på HPs maskinvare-salg. HP var svært sene til å kaste seg på Internett-toget og selskapet har derfor tapt terreng i salget av Unix-servere til både Sun, IBM og alle Intel-leverandørene.

Omsetning og resultatet for datamaskin-divisjonen løftet seg bare 11 og 12 prosent fra samme kvartal i fjor. Det er dårlig sammenlignet med Sun og IBM som kan vise til vekst i Unix-salg i sine siste kvartaler på 60 og 30 prosent, skriver Wall Street Journal. Dermed taper HP fremdeles markedsandeler til konkurrentene på dette viktige feltet.

Til toppen