FORBRUKERTEKNOLOGI

Blandet mottakelse for HPs nettbrett

WLAN-utgaven av Touchpad er tilgjengelig i USA.

Touchpad har 10 tommers skjerm og leveres i to utgaver med hhv 16 og 32 gigabyte minne. HP har sitt eget operativsystem, WebOS.
Touchpad har 10 tommers skjerm og leveres i to utgaver med hhv 16 og 32 gigabyte minne. HP har sitt eget operativsystem, WebOS. Bilde: HP
30. juni 2011 - 13:45

HPs nettbrett Touchpad blir tilgjengelig i butikker i USA fra i morgen, fredag 1. juli. Amerikanske teknologimagasiner har hatt prøveeksemplarer i flere dager. Blant fyldige anmeldelser er Walt Mossberg i Wall Street Journal, Donald Bell i Cnet og Fritz Nelson i Techweb.

Flere observasjoner går igjen i disse anmeldelsene: Touchpad er gammelmodig i sin tyngde og tykkelse. Den er teknisk og utstyrsmessig på høyde med konkurrentene, men mangler kamera på baksiden og har ikke nok «apps». De to utgavene som kommer i salg i morgen kommuniserer over WLAN, og mangler mobilt bredbånd. De konkurrerer ikke på pris. De hadde vært verdige alternativer til iPad 1, men ikke iPad 2 eller Samsung Galaxy Tab 10.1.

Touchpad har 10 tommers skjerm og leveres i to utgaver med hhv 16 og 32 gigabyte minne. HP har sitt eget operativsystem, WebOS. <i>Bilde: HP</i>
Touchpad har 10 tommers skjerm og leveres i to utgaver med hhv 16 og 32 gigabyte minne. HP har sitt eget operativsystem, WebOS. Bilde: HP

De to nye Touchpad-modellene er de første produktene i HPs langsiktige satsing på å bygge en alternativ plattform for mobiltelefoner, nettbrett og bærbare pc-er til det som i dag tilbys fra Apple, Android og Microsoft, gjennom WebOS, et operativsystem HP fikk tak i da de kjøpte Palm i 2010. I hvert fall i en overgangsfase vil HP tilby Windows i bærbare pc-er. Men på sikt skal WebOS bli en plattform på linje med Google Chrome + Android.

Det er et veddemål i tråd med tiden. Etter hvert som nettskyene – både de private og de offentlige – sprer seg, vil forholdet mellom bedrifts-IT og brukerne legges om til tjenester og det vil være opptil brukeren selv å velge klienten man synes er mest hensiktsmessig, av (bærbar) pc, nettbrett eller mobiltelefon. Den som kan overbevise med en solid og allsidig plattform, tilrettelagt for applikasjoner basert på standarder som Javascript og HTML, har gode muligheter til å konkurrere. Slik sett er WebOS moderne og konkurransedyktig, og HP vil kjempe hardt for å få toneangivende referansekunder med på ideen. (Se artikkelen HP vil utstyre pc-er med WebOS.)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.