RESULTATERFINANS

Blandet på Oslo Børs

Etter en sterk åpning falt Oslo Børs tilbake utover formiddagen, men ble trukket opp den siste halve timen etter at USA åpnet kraftig opp.

Oddmund Grøtte
1. nov. 2000 - 18:32

Ikke overraskende fikk Oslo Børs en "flying start" etter den kraftige oppgangen på Nasdaq kvelden før. Nasdaq steg 5,6 prosent og forrige ukes tapere Lucent og Nortel bidro sterkt til oppgangen.

Totalindeksen var på det høyeste notert på nesten 1520 poeng, mens dagens laveste notering var på 1503 poeng. Markedet tok seg opp da markedet i USA åpnet mindre ned enn fryktet og sluttet opp 0,4 prosent. Det var industriaksjene som steg mest, mens IT-aksjene var tilnærmet uforandret.

I dag ble det endelig klart at Telenor børsnoteres den 4. desember. Dette kan medføre, slik vi skrev i går, at flere institusjonelle aktører må selge seg ned i selskaper på Oslo Børs for å få likviditet til å kjøpe aksjer i Telenor når det børsnoteres.

På taperlisten i dag finner vi Evercom som var ned over 15 prosent i dagens handel, men nedgangen skjedde på forholdsvis liten omsetning og uten selskapsspesifikke nyheter.

Scandinavia Online fortsetter nedturen og passerte i dag 70 kroner. Aksjen sluttet på 69 kroner etter at 49.000 aksjer ble omsatt.

På vinnerlisten finner vi WiCom som steg nesten ni prosent etter at selskapet la frem tall for tredje kvartal i dag. Resultatet var svakt og selskapet restrukturerer driften. Selskapet opplyser at de har inngått en avtale med Mandata AS om fusjon med WiCom Solutions som senere skal fisjoneres ut av WiCom.

Fast Search and Transfer var flittig omsatt på den unoterte listen etter at aksjen ble splittet i fem i dag og sluttet opp én prosent.

Nå er vi kommet til den perioden da mange foretar skattemotiverte salg. Dette skjer særlig i selskaper som har vist en meget svak kursutvikling i løpet av året, og mange investorer ønsker å selge seg ut for å realisere tapet for å få skattefradrag. Slike salg skjer gjerne på denne tiden av året, og dette kan skape ytterligere press i aksjekursen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.