Blandet resultat for AMD på krigsstien

Ingen fare foreløpig for at AMD skal bukke under før rettssaken mot Intel er ferdig.

Ingen fare foreløpig for at AMD skal bukke under før rettssaken mot Intel er ferdig.

AMD er på krigsstien mot Intel og anklager dem for storstilt misbruk av markedsmakt på en rekke punkter. Microsoft har fått en rekke slike søksmål mot seg, og betalt ut store summer i erstatning nå den siste tiden.

Problemet med disse erstatningene er at det gjerne bare er eierne av selskapene som får plaster på såret. Det hjelper lite på markedet når saksøkerne ofte enten er marginalisert eller helt ute av markedet før saken blir avgjort. Det mest ekstreme tilfellet av dette er Go, som blir gjenopplivet i disse dager, bare for å saksøke Microsoft for å ha skviset dem ut.

AMD ser imidlertid langt fra klare ut til å legge seg ned og dø, selv om selskapet har slitt den siste tiden i konkurransen med Intel. Omsetningen i andre kvartal endte på 1,3 milliarder dollar, som er det samme som samme som samme kvartal i fjor. Driftsunderskuddet ble redusert fra 72 millioner dollar til 7 millioner i forhold til samme kvartal 2004 og fra 46 millioner første kvartal 2005, melder news.com.

Det er prosessorsalget som går best, og finanssjef Robert J. Rivet nevner særlig sterk etterspørsel etter prosessorer til servere og bærbare maskiner.

Minnedelen av selskapet sliter, med et fall i omsetningen på 31 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Til toppen