DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Blant de største kontraktene de siste 10 årene. Nå bytter Politiet arkivsystem

Acos inngår avtale med Politiet om innføring av Acos Websak.

Operasjonssentralen til politiet.
Operasjonssentralen til politiet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
5. sep. 2018 - 18:00

Politiet har inngått en avtale med det norske programvarehuset Acos om innføring av dokumenthånteringsløsningen Acos Websak. Dette er en løsning som tidligere også er valgt av blant andre Nav og Oslo Kommune.

Ifølge en pressemelding fra Acos er avtalen den største anskaffelsen av et Noark 5-godkjent arkivsystem i 2018, og blant de aller største tildelte kontraktene i markedet de siste 10 årene. 

Det vil være totalt 12.500 brukere av systemet når det settes i drift, ifølge Acos. 

Som digi.no har skrevet om tidligere, er Politiet i full gang med å skifte ut eldre IT-løsninger og infrastruktur. Anskaffelsen av en ny arkivløsning er ifølge Acos en viktig del av Politiets digitaliseringsstrategi der digital samhandling skal komme først. Strategien omfatter Politidirektoratet, de 12 politidistriktene i Norge, Kripos, Økokrim, Politiets utlendingsenhet og Utrykningspolitiet, samt de underliggende enhetene til Politidirektoratet – som Politiets fellestjenester og Politiets IKT-tjenester.

68 millioner kroner

Løsningen som er valgt er Acos' 4. generasjon løsning for dokumenthåndtering, Websak+. Det nye systemet skal brukes til saksbehandling, journalføring og arkivering. 

Anbudsprosessen har pågått siden september 2017, og det var tre leverandører igjen i siste del av konkurransen.

Markedsdirektør i Acos, Anne Gro Hellsten. <i>Foto:  Acos</i>
Markedsdirektør i Acos, Anne Gro Hellsten. Foto:  Acos

Avtalen har en varighet på 10 år og en verdi på rundt 68 millioner kroner. 

– Vi ser frem til å være en langsiktig og strategisk samarbeidspartner for Politiet i årene som kommer. I tillegg til å levere dokumenthåndteringsløsning til Politiet, vil vi også bistå som rådgiver og faglig støtte innenfor dette fagområdet, sier markedsdirektør Anne Gro Hellsten i pressemeldingen.

Hun mener at kontrakten også vil kunne gi synergier for andre kunder.

Les også: Politiet erstattet Lotus Notes med «Gotham» fra Palantir. Slik kan de søke lynraskt i 300 millioner fingeravtrykk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.