KARRIERE

Blar opp for digitale ferdigheter i skolen

Microsoft, Cisco og Intel vil utvikle global standard for måling av IT-kunnskap.

13. jan. 2009 - 13:21

Microsoft har fått med seg Cisco og Intel på å sponse utviklingen av en standard for måling av digitale ferdigheter, som er tilpasset det 21. århundre.

Det ble kunngjort i forbindelse med konferansen Learning and Technology World Forum i London i dag.

IT-gigantene skal sponse et forskningsprosjekt som vil finne nye og bedre metoder for læring og evaluering av skoleelever.

Målet er å bedre elevers evne til kritisk tenkning, samarbeid, problemløsing, kommunikasjon og en rekke andre ferdigheter.

Det er ikke trekløveret selv som skal avgjøre hvilke målekriterier som skal ligge til grunn for kunnskapsvurderingen. Selskapene skal snarere knytte sammen en gruppe utdanningsledere og akademikere, som sammen vil danne grunnlaget for en global standard.

Sponsormidlene sikrer prosjektet i minst tre år og vil, ifølge The Seattle Times, finansiere en arbeidsgruppe som skal:

  • Mer presist definere hvilke ferdigheter som er nødvendige i det 21. århundre.
  • Overføre disse til målbare læringsmetoder, og utvikle nødvendige verktøy.
  • Utvikle læremiljøer som tar i bruk informasjonsteknologi.
  • Spre kunnskapen over hele verden.

Professor Barry McGaw fra Universitetet i Melbourne er utpekt som leder for prosjektet. McGaw får støtte av fem andre ledere, som hver får ansvar for særegne prosjektmål og samarbeid med utdanningseksperter gjennom en årlig samling, nettmøter og en offentlig tilgjengelig nettportal, skriver Seattle Times.

- Alt som utvikles i dette prosjektet vil bli fritt tilgjengelig. Det blir heller ikke opp til verken Microsoft, Intel eller Cisco å bestemme svarene. Ekspertene avgjør dette, fastslår Anoop Gupta, leder av Microsofts utdannings- og utviklingsprogram.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.