AVTALER & KONTRAKTER

Blar opp for Viber

Men japansk storselskap blir straffet i markedet etter oppkjøpet.

Hiroshi Mikitani, toppsjef og storeier i japanske Rakuten, har sikret seg Viber for svimlende 900 millioner dollar.
Hiroshi Mikitani, toppsjef og storeier i japanske Rakuten, har sikret seg Viber for svimlende 900 millioner dollar. Bilde: Charles Pertwee/Corbis/All Over Press
17. feb. 2014 - 09:12

Ett av Japans største internettselskap, Rakuten, blar opp 900 millioner dollar (5,5 milliarder kroner) for det kypriotiske selskapet Viber, som står bak en populær tjeneste for IP-telefoni og meldinger. Det meldte TechCrunch forrige uke.

Viber har 300 millioner registrerte brukere, noe som kan vokse kraftig om de får Rakutens 225 millioner brukere på kroken. Tjenesten har også en god del norske brukere, som typisk bruker appen til Viber for å ringe gratis over nettet.

For Rakuten er oppkjøpet ett ledd i strategien om å bli nettets største tjenestetilbyder. Fra før har det japanske selskapet snappet opp en lang rekke nettselskap, deriblant e-bok plattformen Kobo, den spanske videostrømmingstjenesten Wuaki.tv samt investert tungt i Pinterest, en sosiale medier-aktør som konkurrerer med blant annet Facebook.

Men i det japanske aksjemarkedet møter oppkjøpet av Viber liten entusiasme, melder Bloomberg News. Aksjekursen falt hele 13 prosent etter at oppkjøpet ble kjent. Mer enn 1,9 milliarder dollar ble skrellet vekk fra selskapets markedsverdi. Investorene er bekymret for at oppkjøpene, og især det siste, vil bli vanskelig å regne hjem.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.