Ble advart flere ganger

Telenor-sjef Fredrik Baksaas kunne ha unngått Bangladesh-skandalen.

Ble advart flere ganger

Telenor-sjef Fredrik Baksaas kunne ha unngått Bangladesh-skandalen.

Telenor eier 62 prosent av GrameenPhone som er bygget opp av fredsprisvinner Muhammed Yunus. I fjor omkom en 22 år gammel gutt da han falt i et glohett vannbad i en fabrikken som lager telemaster for Telenor.

Den danske dokumentaren avdekker både farlige arbeidsforhold og barnearbeid ved flere av underleverandørene til Telenors datterselskap i Bangladesh.

Organisasjonen Initiativ for etisk handel (IEH) advarte Telenor gjentatte ganger om at telegigaten ikke fulgte opp sine underleverandører godt nok.

IEH har påpekt mangler i Telenors arbeid med etikk og helse, miljø og sikkerhet, men svarene tilbake fra Telenor har enten vært blanke eller i svært mangelfulle, skriver Aftenposten.

Daglig leder Kristin Holter i etikkorganisasjonen går så langt at hun mener telegiganten kunne innngått den ubehagelige situasjonen de nå er opplever, hvis de hadde fulgt råd.

Hun forteller at IEH flere ganger siden 2006 har påpekt overfor Telenor at de ikke har fulgt opp arbeidet med etiske normer. Telenor har vært medlem siden 2005.

Til toppen