Ble du narret i år også?

Operas restdata-problem og hjerteformede nettbrett var blant IT-aprilspøkene i år.

Modulen som skulle kunne gi NES tilgang til 8-bit-versjonen av Google Maps.
Modulen som skulle kunne gi NES tilgang til 8-bit-versjonen av Google Maps. (Bilde: Google)

Operas restdata-problem og hjerteformede nettbrett var blant IT-aprilspøkene i år.

Digi.no hadde i år ingen aprilspøk, men det hadde en rekke av it-selskapene vi ofte skriver om.

Google har de siste årene ikke bare kommet med én aprilspøk, men en hel rekke. Hovedspøken var nok 8-bit versjonen av Google Maps for Nintendo Entertainment System (NES).

Google skriver at det ønsker at selskapet ønsker at dets karttjeneste skal fungere på flest mulige enheter. Derfor skal det selge en modul til NES som gjør det mulig å bruke en svært lettvektig utgave av karttjenesten på den 29 år gamle spillkonsollen.

Videoen nedenfor viser hvordan dette fungere. Selve karttjenesten er i skrivende stund fortsatt tilgjengelig her

En annen Google-spøk var Gmail Tap, en mobilapp for dem som synes det er for mange taster på smartmobilen. I stedet erstattes disse med to – prikker og streker – slik at man kan bruke morsekode i stedet. Appen kan også settes opp med dobbelt sett med taster, slik at man kan skrive to meldinger på en gang – virkelig multitasking.

Andre spøker fra selskapet var at selskapets førerløse bil nå er påmeldt billøpet NASCAR og selskapet har utstyrt tusenvis av røde kjempekenguruer med 360-graders Google Street Roo-kamera. The Next Web har samlet enda flere Google-spøker her.

Opera

Teknisk sjef i Opera Software, Håkon Wium Lie, forteller i en pressemelding at selskapet flyter over med restdata fra datakomprimeringen i Opera Mini.

– Disse potensiokinetiske dataene stammer fra en naturlig konsekvens av termodynamikkens første lov: ingen informasjonsbiter kan bli skapt eller slettet, bare overført til en annen lagringsløsning, forklarer Lie.

– Alle bitene må lagres et sted, sier han og mener at CERN har et medansvar, blant annet fordi weben ble oppfunnet der. Men til syvende og sist har Opera Software bestemt seg for å forsøke dugnadsvirksomhet og oppfordrer alle til å bli med i Data Unstorage Hosting-systemet som nå er under utprøving. Påmelding skjer her.

Microsoft

Microsoft lanserte i går SkyCMD, en kommandolinjebaserte og langt raskere utgave av selskapets nettskybaserte lagringsløsning, SkyDrive. SkyCMD kan testes her. Den er tilsynelatende fullt fungerende.

Mange andre også

Videoen nedenfor viser Sonys nyeste Ultrabook-pc, VAIO Q, som er verdens minste ultrabook, på størrelse med en amerikansk kvartdollarmynt.

Toshiba synes derimot at det er litt kjedelig at alle pc-er og nettbrett skal være rektangulære, og lanserer derfor en del spennende alternativer.

TomTom har etter langvarig forskning funnet ut at stemmen til Darth Vader får barn til å smile og gjør den derfor tilgjengelig for kunder med selskapets navigasjonsenheter. Kan bestilles her.

Svenske Di.se meldte forøvrig i går at Apple har kjøpt den greske øya Ios for 20 milliarder dollar.

Har du funnet flere morsomme? Fortell gjerne om dem i kommentarfeltet nedenfor. Bruk eventuelt Googles Really Advanced Search.

    Les også:

Til toppen