Ble du narret?

Her får du et knippe av årets beste aprilspøker fra IT-bransjen.

Verdens første 3D-monokkel.
Verdens første 3D-monokkel. (Bilde: Toshiba America)

Her får du et knippe av årets beste aprilspøker fra IT-bransjen.

Dersom du ikke allerede har oppdaget det, er det den 1. april i dag. Derfor har de fleste nyhetsorganer og en del andre aktører kommet med sine mer eller mindre festlige aprilspøker.

Vi begynner med Netcom, som i en twittermelding melder at selskapet har mistet troen på sosiale nettverk og derfor vil slutte å bruke nettopp Twitter.

Norske Qualité Search Marketing skriver i et blogginnlegg selskapet er først i verden med å bli Google Algorithmic Partner. Målet er å hjelpe Google med å bekjempe søkespam. Dette skal være første gang søkegiganten gir utenforstående innblikk i selskapets hemmelige algoritme for rangering av søkeresultatene.

For å gjøre datamengdene fra datalagringsdirektivet enklere å håndtere under

etterforskning, har justisdepartementet bedt OnlineGuiden.no om å lage et fungerende webgrensesnitt etterforskerne kan benytte. Deler av dette vil være tilgjengelig offentlig. Det offentlige grensesnittet er tilgjengelig her.

Våre kolleger i IDG Norge følger også tradisjonen.

PC World omtaler hackerprogrammet Dorkblaster. Dette skal gjøre det mulig å få tilgang til både pc-er, Mac-er og smartmobiler, så sant de er koblet til et fast eller trådløst nettverk. Programmet kan lastes ned og kjøres, men har en litt uventet adferd.

Computerworld skriver på sin side at Apple har henvendt seg til Google om å få bruke Android 3.0 på iPhone 5, siden Apples neste versjon av iOS har blitt så forsinket.

IDG.se melder at Firefox 4 trekkes tilbake på grunn av en alvorlig feil.

LinkedIn har i dag sikkert overrasket mange som trykket på fanen for mennesker brukerne kan skje kjenner. Det er flere på listen under som det kunne ha vært interessant å få kontakt med:

Tidligere pleide Google å lansere oppsiktsvekkende produkter den 1. april. Det var mange som ikke trodde på nyheten da Gmail ble lansert den 1. april 2004 med hele 1 gigabyte gratis lagringsplass. Les kommentarene til digi.nos artikkel om nyhetene.

Så langt i dag har ikke selskapet lansert noen oppsiktsvekkende, nye tjenester, men det har kommet med en rekke aprilspøker.

Dette inkluderer blant annet Chromercise, et treningsprogram for dem som ønsker å bli mer fingerferdige og raskere til å surfe på weben.

Gmail Motion fra Google er en utvidelser av e-posttjenesten, hvor brukeren ved hjelp av et webkamera kan lese og ikke minst skrive e-post ved hjelp av kroppsbevegelser. Den ligner ganske mye på en spøk Opera Software kom med for et par år siden.

I tillegg feirer Google hundre år med YouTube med en tidsreise tilbake til videoer som ble publisert i tjenesten i 1911.

Etter det vi kan se har ikke Hardware.no noen ordinær aprilspøk, men holder man muspekeren over bildene på forsiden, får man en uvanlig opplevelse. Husk å skru på lyden.

Vårt søsternettsted ITavisen skriver i dag at den har inngått en eksklusiv avtale med Apple, og planen er å bli selskapets offisielle test- og nyhetsorgan i Norge. Enkelte leserne har nok påstått at dette er noe som må ha skjedd for lenge siden, men det er altså først nå det er offisielt.

Et annet søsternettsted av digi.no, DinSide, melder at Altinn rett og slett legges ned, og at alle må levere selvangivelse på papir igjen.

Den amerikanske avdelingen til Toshiba lanserte i dag Spectacle 3D, verdens første 3D-monokkel. Den demonstreres her.

Verdens første 3D-monokkel.
Verdens første 3D-monokkel. Bilde: Toshiba America

I en twittermelding fortelles det at Nettredaktor.no skal sponse en statue av webbens far, Tim Berners-Lee, som skal settes opp ved operaen i Oslo.

Til slutt tar vi med at Thinkgeek presenterer en rekke nye og oppsiktsvekkende produkter som kan bestilles fra nettstedet, blant annet den flotte PlayMobile-utgaven av Apple Store, som vist på bildet nedenfor.

Apple Store Playset fra Playmobil.
Apple Store Playset fra Playmobil. Bilde: ThinkGeek.com

Også vi i digi.no har publisert en aprilspøk i år, og etter kommentarene å dømme, var det enkelte som lot seg narre. Men vi overlater til leserne å finne saken selv.

Har du funnet flere? Avslør dem gjerne i kommetarfeltet nedenfor.

    Les også:

Til toppen