BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ble endelig Noark-godkjent

Software Innovation fikk beskjeden de har ventet på.

Produktsjef Knut-Erik Gudim i Software Innovation kan nå skryte av å selge det hittil eneste sak/arkiv-systemet som er endelig Noark 5-godkjent av Riksarkivaren.
Produktsjef Knut-Erik Gudim i Software Innovation kan nå skryte av å selge det hittil eneste sak/arkiv-systemet som er endelig Noark 5-godkjent av Riksarkivaren. Bilde: Pressefoto
19. feb. 2014 - 10:22

Software Innovation har som første leverandør oppnådd «endelig godkjenning» for et komplett saksbehandling- og arkivsystem etter Noark 5-standarden.

Dette er en status de har jaktet i en årrekke. Med løsningen Public 360 (versjon 4.1 servicepakke 5) har de overbevist Riksarkivaren om at de kan levere godkjente uttrekk.

Konkurrentene som har midlertidig godkjenning er mange, men dette setter 360 et hestehode foran. Iallfall for øyeblikket.

– Kundene etterspør selvfølgelig endelig godkjenning. Å få dette er et kvalitetsstempel, sier produktsjef Knut-Erik Gudim til digi.no. Han vedgår at de har brukt mye tid på å oppfylle de obligatoriske kravene.

Beskjeden fra Riksarkivaren kom fredag i forrige uke. Det er fortsatt noen avvik (pdf), men ikke verre enn at myndighetene sa seg fornøyd.

Ved å oppfylle kravene viser løsningen at den både egner seg som frittstående sakarkivsystem og i integrasjon med ett eller flere fagsystem. digi.no minner for ordens skyld om at det er forskjell på godkjent Noark-kjerne og komplett system. Visma fikk sin kjerne Noark 5-godkjent i 2012.

Selv om det ligger mye arbeid bak, var det ingen champagne-korker som spratt i været før helgen, da meldingen kom, erkjenner Gudim i Software Innovation.

– Vi ønsker å fortelle markedet at vi har klart kravene, men er ydmyke, sier produktsjefen til digi.no.

De har også måttet justere kursen underveis. Noark er en levende standard, og både den og testverktøyene kommer tidvis i nye utgaver. Derfor er det stor forskjell på å være godkjent for tre år siden og nå, mener Gudim.

– Og avvikene Riksarkivaren tar opp?

– De jobber vi kontinuerlig med å rette opp i nye versjoner.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.