Ble raskt fjernet fra Googles svarteliste

– Uklart om advarselen var en falsk positiv, sier Christian Sandberg i Check Point.

Ble raskt fjernet fra Googles svarteliste
Google advarer ikke lenger mot besøk til Marketwire.

Google fjernet i går nettstedet til PR-byrået Marketwire fra en svarteliste over nettsteder de hevdet var infisert av skadevare.

Det er fortsatt ikke kjent hvorfor nettstedet ble blokkert i nettleseren Chrome.

– Grunnen til at Google har fjernet klassifiseringen er ikke klart for oss. Det er heller ikke dokumentert hvilke URL-er hos Marketwire som trigget Googles roboter, eller om det var en falsk positiv, sier Christian Sandberg i IT-sikkerhetsselskapet Check Point til digi.no.

En lenke fra selskapets pressemelding der de kunngjorde et nytt verktøy for bekjempelse av skadevare ble rammet av blokaden onsdag.

Det ga en kraftig rød advarsel i nettleseren om at hackere var på ferde, noe som selvsagt falt sikkerhetsselskapet tungt for brystet.

Les saken: Check Point lanserte produkt mot skadevare. Så dukket denne skjermen opp

Nå fungerer altså lenkene til Marketwires nettsider igjen. Det er et byrå som brukes av mange børsnoterte selskaper i USA.

Googles egen diagnoseside oppgir nå blant annet følgende:

«Deler av dette nettstedet var listet for mistenkelig aktivitet 1 gang de siste 90 dagene.»

«Av de 87 nettsidene vi testet på dette nettstedet de siste 90 dagene, så fant vi 61 sider hvor ondsinnet programvare ble lastet ned og installert uten brukermedvirkning. Forrige gang Google besøkte dette nettstedet var 30. september 2015, og sist vi fant mistenkelig innhold var 30. september 2015.»

Etter det digi.no forstår ble hendelsen gransket av Check Point sitt internasjonale incident response team.