Blekk syv ganger dyrere enn polets dyreste champagne

Blekket i skriveren din er antagelig de mest eksklusive dråper du har i huset. For en liter blekk til blekkskriveren din kan du kjøpe syv flasker av polets fineste Dom Perignon og fremdeles ha penger igjen til drosjen hjem.

En blekkpatron nr. 78 fra Hewlett-Packard koster 605 kroner fra Komplett.no. Den inneholder 38 milliliter

Det gir en literpris på 15.921 kroner.

En flaske Dom Perignon Rosé 1993 koster 2.250 kroner for 750 milliliter, altså 3.000 kroner literen.

Du kan altså kjøpe syv flasker av den fineste champagne for prisen av en liter skriverblekk til din HP-skriver.

Disse norske prisene nøyaktig samme forhold som det britiske magasinet Which? har kommet fram til gjelder i England. Der har man riktignok sammenlignet med en Dom Perignon 1985, som i henhold til magasinet koster 23 pence pr milliliter, tilsvarende ca 2.800 kroner literen etter dagens kurser.

Verre enn den ublu literprisen er at mange blekkpatroner alt for tidlig advarer om at den er i ferd med å gå tom for blekk, skriver Which?

Epson-patroner inneholder en brikke som gjør at de slutter å virke når det blir mindre blekk. Magasinet greide å omgå beskyttelsen, og kunne da skrive ut fra 17 til 38 prosent flere sider enn da skriveren sluttet å virke.

Det britiske forbrukerrådet anbefaler forbrukerne å styre unna merkenavn på skriverpatronene og heller velge rimeligere alternativer.