Bli en racer på regneark

Nå kan du lære deg avansert bruk av tekstbehandling og regneark. Datakortet vil fra høsten lansere et avansert nivå i disse modulene.

Torstein Ibrekk, som er fagsjef og ansvarlig for testutvikling hos Datakortet AS, sier de har opplevd en økende etterspørsel etter Datakortet på avansert nivå.

Dette er nå på trappene. I første omgang innføres det avansert nivå i Datakortets Modul 3 (tekstbehandling) og Modul 4 (regneark). Oppstart av testing er planlagt til høsten 2001.

- Vi regner med at introduksjon av avansert nivå vil være attraktivt for dem som allerede har Datakortets grunnivå og ønsker å gå videre, samt for dem som ønsker å dokumentere at de behersker tekstbehandling og regneark på avansert nivå. For arbeidsgivere vil de nye modulene være et godt verktøy for å øke brukerkompetansen blant PC-brukere i bedriften, sier Ibrekk i en pressemelding.

Han opplyser at Datakortet nå har første versjon av fagplanen klar, og de ønsker at den kan brukes av forlag, testsentre og kursleverandører i planleggingen fremover. Det kan komme enkelte justeringer av innholdet, men den endelige versjonen vil foreligge i første halvdel av mars.

- Vi stopper imidlertid ikke med dette, sier Ibrekk. Datakortet øker kapasiteten på testutvikling og har planer om avansert nivå i flere av sine moduler.

- Samtidig som vi også ser at interessen for dokumentasjon av kompetanse på andre områder er stor, blant annet innen web-design. Dette er også interessant med tanke på avansert Datakort nivå, forteller han.

Til toppen