BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Bli euro-forberedt, bytt økonomisystem

- Byttet kan gjennomføres på noen måneder, og du tvinges ikke til å gjennomføre noen form for BPR ("business process reengineering") hevder Jan Einar Bringedal i CA-selskapet Prestige Software International.

Eirik Rossen
7. okt. 1998 - 17:29

Selskapet er en selvstendig avdeling under Computer Associates, og gikk under navnet Enterprise Financial Management Group helt til i november i fjor. Den riktig gamle garde vil huske at denne gruppens økonomisystemMasterpiece kom inn i CA-familien med oppkjøpet av Software International på slutten av 1980-tallet. Bringedal er nordisk salgsdirektør, lokalisert på Lysaker utenfor Oslo.

Samtidig med at opphavet skiftet navn til Prestige Software, ble Masterpiece/Net lansert. Produktet beskrives som en web-bevisst økonomistyringspakke. I august i år ble pakken oppgradert på to fronter: "utvidet euro-funksjonalitet" og skreddersømverktøyet ACE ("application customization environment") som gjør det mulig å bygge interaktive grensesnitt mot økonomisystemet Masterpiece fra applikasjoner i for eksempel Microsoft Office eller en enkel nettleser.

- Det vi kan tilby er en blanding av det kjente og solide, og det mest moderne innen nettbasert tankegang, sier Bringedal.

- Masterpiece har vært markedsført i Norge i ti år, først gjennom Kommunedata, så gjennom NIT (Norsk Informasjonsteknologi) og nå gjennom IBM Global Services som er en strategisk samarbeidspartner. Systemet brukes av rundt halvparten av landets kommuner. På den andre siden er Masterpiece/Net tilrettelagt for tilgang per web, og er sertifisert 100% PureJava.

Masterpiece er tilrettelagt en rekke plattformer, fra stormaskin til Windows NT via AS/400 og ulike varianter av Unix. Klienten kan være en standard nettleser, eller en tradisjonell tegnbasert terminal.

- Alle dagens IT-hodepiner er løst, hevder Bringedal. - Systemet har vært år 2000-kompatibelt i sju år. Den siste oppgraderingen på euro-fronten gjør at alle euro-krav er tilfredsstilt. Erfaringen vår med store internasjonale kunder som Fiat, KLM og Banco Ambrosiano viser at vi kan implementere våre systemer i løpet av måneder, også i miljøer med brukere spredd over flere land og mange valutaer. Årsaken til at det går så raskt er at vi ikke tvinger noen til å gjøre om på interne kommandolinjer eller forretningsmodeller. Systemet tilpasses organisasjonen, ikke omvendt.

Tilretteleggingen for web gir ny fleksibilitet for organisasjoner der økonomisk ansvar er spredd til et stort antall medarbeidere, noe som ofte skjer i vår avhierarkiserende og forretningsorienterte tid. Sintef/Runit er et eksempel på norsk bruker som har brukt denne egenskapen kreativt. Direktør Tor Arne Wærås i Runit AS har beholdt driftsansvaret for Sintef etter at driftsenheten ble utskilt som eget selskap ved siste årsskifte.

- Sintef er geografisk fordelt på et femtitalls forskjellige steder. Det er organisert slik at nesten alle medarbeidere har økonomiansvar og er prosjektledere. I dette ekstremt desentraliserte miljøet var det nødvendig å gi folk et enkelt og allestedsnærværende redskap til å forsyne regnskapsfolkene med data. Intet er enklere enn å gjøre det ved hjelp av en nettleser, sier Wærås.

For Wærås og Runit har dette utviklet seg til en forretningside. Nå har han selv inngått en avtale om strategisk samarbeid med Prestige Software, for salg, utvikling og implementering av Masterpiece/Net.

- Vi tenker å gjøre dette til en bransjeløsning for prosjektorienterte kunnskapsbedrifter. Selv om Masterpiece i utgangspunktet er laget for store og raskt voksende organisasjoner, ser vi for oss hvordan vi kan tilby også småbedrifter et fleksibelt og håndterlig økonomisystem der bekymringer knyttet til euro og år 2000 er løst en gang for alle.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.