Bli gratis testkunde for web-nyheter til mobilen

Kunne du tenke deg å få de siste nyhetene servert som tekstmelding direkte til mobiltelefonen? Eller kanskje værmeldingen, pollenvarselet, oversikt over kveldens TV-programmer - eller rett og slett en vits på bestilling? Nå kan du få alt - gratis.

Kunne du tenke deg å få de siste nyhetene servert som tekstmelding direkte til mobiltelefonen? Eller kanskje værmeldingen, pollenvarselet, oversikt over kveldens TV-programmer - eller rett og slett en vits på bestilling? Nå kan du få alt - gratis.

Via en egen web-side tilbyr Telenor Mobil nå sine GSM-kunder å prøve ut mobiltelefonen som informasjonstelefon. Du kan også bestille informasjon til din personsøker med tekst.

Inntil videre er prøvetjenesten gratis og den kan enten bestilles fra Internett eller direkte fra en GSM-telefon med mulighet for å sende tekstmeldinger.

For å ta det siste først: For å aktivisere tjenesten via GSM-Tekst kan du enkelt gjøre dette ved å følge tretrinnsoppskriften nedenfor.

1. Velg "Send Melding" fra din GSM Tekst telefon.

2. Skriv teksten "BESTILL" ved bruk av bokstavene på tastaturet.

3. Send meldingen til nummer 199.

Skal du for eksempel bestille en vits, følger du samme framgangsmåte, bare at du bytter ut "BESTILL" med ordet "VITS". Nyheter bestiller du ved å skrive "NYHET".

Du kan i også benytte deg av enkle søkemuligheter - noe som kan være nyttig i tilfeller der det enten er historisk interesse eller statiske tjenester, slik som for vitser. Ett eksempel på en slik søkekommando kan være advokatvitser, som du bestiller slik: VITS MED "ADVOKAT" eller VITS MED T ADVOKAT T. Dersom du har gjort alt riktig vil du få en vits i retur som inneholder ordet advokat, gitt at det er minst én vits som inneholder dette ordet.

Det er vesentlig enklere å bestille de samme tjenestene fra Internett. For å benytte tjenesten fra Internett må du ta vare på passordet du får tildelt når du bestiller tjenesten. For å bestille meldinger fra Internett, velger du "Varslingstjenester" fra den web-siden som du finner lenken til øverst til høyre på denne siden. Også om du skal benytte tjenesten mot personsøker må du bestille tjenesten fra Internett.

I alt 14 ulike tjenester er foreløpig lagt ut på Telenor Mobils prøvetjeneste: "WEB-browser på GSM" - "Bade" - "Aksje" - "Fly" - "Vits" - "Valuta" - "Nyhet" - "Vær" - "Pollen" - "Kino" - "Program" - "Spise" - "Epost" og "Båtværvarsel".

digi har tidligere skrevet om liknende tjenester fra blant andre svenske Europolitan, som var en av de første mobiloperatørene i verden som tok i bruk NetGate-funksjonaliten i Nokias Artus Messaging-plattform, som gjør det mulig å få informasjon fra Internett direkte på GSM-telefonen.

Nokias Artus Messaging-plattform baserer seg på selskapets Smart Messaging-teknologi, en av grunnelementene i den nye trådløse applikasjonsprotokollen som Nokia, Ericsson, Motorola og Unwired Planet har gått sammen om å utvikle. En av de virkelig store styrkene ved den nye protokollen er at den er bakoverkompatibel, det vil si at eksisterende mobiltelefoner kan tilpasses det såkalte Mobile Data Initiative.

Mobile Data Initiative - MDI - ble første gang presentert i München tidligere i vår. Nå foreligger den første skissen for den åpne MDI-protokollen, og den første protokollspesifikasjonen vil bli presentert på verdensveven den 15. september.

Til toppen