KARRIERE

Bli hjemme-nerd for 62.000

For 62.000 kroner får du undervisning to ganger i uka; en kveld i et fysisk klasserom og en kveld i et virtuelt. I tillegg til en bærbar PC og ISDN-oppkobling.

Therese Werenskiold
10. aug. 2000 - 11:37

IT-Akademiet lanserer nå en studieform som er helt ny i Norge. Det er kveldsstudiet " IT-Kandidat" som tilbys i et nettbasert opplegg.

Online-studiet gjennomføres som en kombinasjon av undervisning i fysisk klasserom, undervisning i et internettbasert, virtuelt klasserom samt

selvstudium fra ulike typer kursmateriell. Studentene tilbringer kun én kveld i uka på skolen.

Inkludert i studiet er en bærbar PC som studentene beholder etter endt studium. Kursmaterialet ligger tilgjengelig på Internett og består blant annet av videoopptak av forelesninger og den klasseromsundervisning klassen har hatt, web-baserte treningsprogram i bruk av applikasjonene, og bøker.

Online-kursene (som går over ett år, to kvelder i uka) koster 62.000 kroner. De vanlige IT-kandidat-kursene på IT-Akademiet koster til sammenligning 55.000 kroner. Online-kurset er dyrere fordi prisen inkluderer den bærbare PC-en, forklarer seniorrådgiver Arild Deberitz til digi.no. Han mener likevel at prisen er lav. - Normalt ville slike kurs koste mellom 80.000 og 90.000 kroner. Dette er billigere fordi det foreløpig er et pilot-prosjekt som bare tilbys i Oslo, understreker han.

Studiet er foreløpig ikke godkjent av Statens lånekasse for utdanning på grunn av antall undervisningstimer på skolens fysiske område.

- Lånekassen må begynne å tenke nytt, mener Deberitz. - Institusjonen må sette likhetstegn mellom virtuelle klasserom og fysiske klasserom, sier han og legger til : -de vet vel ikke en gang hvordan man staver virtuell...

Online-studiet er dog, som de fleste andre kveldskurs, beregnet på folk som er i full jobb. Det er også relativt vanlig at arbeidsgiver betaler for denne type videreutdanning.

Det overordnede målet for studiet er, ifølge IT-Akademiets nettsider, å utdanne praktisk orienterte medarbeidere som har evne til å se helheten i planlegging og administrasjon av Windows 2000 klient-server nettverk, som kan kombinere det teoretiske og praktiske, og som kan delta i arbeid med koordinering av installasjon og bruk av Office 2000 programmene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.