IT-NORGE

Bli med hjem til Google

BILDESPESIAL: Det blir vel ikke mer norsk enn dette?

8. des. 2010 - 12:54

SOLLI PLASS/OSLO (Digi.no): Et lysende hvitt elghode ruver over peisen. Under knitrer det lavt mens flammene slikker bak et LCD-panel. Bak oss begynner et gjøkur å gi lyd fra seg. Ko-ko.

Det er trepanel, kongler, håndbroderier, tremøbler med skinnfell og små designdetaljer i skjønn forening. Vi snakker skikkelig norsk hyttestemning.

Google Norge har på ingen måte spart på kruttet. Vel har de ingen rutsjebane, gondolvogn eller svømmebaseng som i andre lands avdelinger, men stilen er det ingenting å si på.

En diger Google-logo spikket i tre (hva ellers) henger midt i rommet – sammen med det norskeste av alt – et par ski av den riktig gamle typen.

Egne designere er fløyet inn fra Googles Zürich-kontor for å utforme Norges kanskje særeste kontorlokaler.

- Hvorfor skal det alltid være så stygt på arbeidsplasser. Selv nyoppussede advokatkontorer ser ofte ut som fabrikker, sier norgessjef Jan Grønbech til digi.no.

Vi beveger oss lenger inn i lokalet. Her sitter 16 ansatte, men ingen teknikere. Google i Norge er nemlig et rent salgskontor, der man tar seg av de største kundene.

Foruten de visuelt spenstige lokalene har man satset sterkt på arbeidsmiljøet. De har investert i en bioteknisk helseløsning fra BioOffice, med simulert dagslys og organiske planter.

Lys fra NASA

Lysstoffrørene er spesialutviklet av NASA til bruk innen romfart. Lyset gir deg D-vitaminer, i tillegg skal plantene bidra til bedre luft.

Naturlig lys og planter gjør sitt til at de ansatte føler seg ekstra opplagte. <i>Bilde: Marius Jørgenrud</i>
Naturlig lys og planter gjør sitt til at de ansatte føler seg ekstra opplagte. Bilde: Marius Jørgenrud

Ifølge Grønbech fungerer det godt. Faktisk så godt at de knapt merker at klokken blir 17, fordi de ikke blir trøtte.

- Jeg har aldri følt meg så opplagt etter en dag på jobben.

Lek og moro er det også lagt opp til. Flere ansatte spiller foosball mens vi er på besøk. De har også en Playstation 2-maskin og Wii til rådighet. Etter noen runder passer det kanskje med en pust i bakken? Da står massasjestolen klar i hjørnet.

- Ingen hos oss røyker, men man trenger likevel å ta pauser. Det gjør godt for teamfølelsen og spill er også en fin måte å få igang blodpumpa etter lunsj.

Det er kjent at Google gir de ansatte 20 prosent av arbeidstiden til fri disposisjon. En rekke av selskapets kjente produkter skal angivelig ha blitt utviklet gjennom denne ordningen.

Mer enn algoritmer

- Det er ikke noe krav at alle skal ha dette, i hvert fall ikke selgere. Likevel driver en del av oss med frivillige prosjekter. Vi donerer rett og slett tiden vår til veldedighet, sier Grønbech.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Ansatte i Google Norge har blant annet gitt av tiden sin ved å besøke skoleelever sammen med Kronprins Haakon under Global Dignity Day, og jobbet for den norske turistforeningen.

- Vi pusset opp en av hyttene deres. Vasket, malte og hugget opp ved til de neste tre årene. 20-prosentsregelen handler ikke bare om å jobbe med å gjøre en algoritme hvassere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.