BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bli med Kristen Nygaard på restaurant - lær objektorientering

Nå får du sjansen til å lære objektorientering av mannen som oppfant metoden. Kristen Nygaard har snudd helt om på gamle pedagogiske prinsipper og tar deg med på restaurant for å vise hvordan objektorientering fungerer i praksis...

11. mai 2000 - 13:41

- Jeg har komprimert et kurs som før gikk over tre dager til et endagsseminar, forteller Kristen Nygaard til digi.no.

- Objektorientering handler først og fremst om å organisere kompleksitet, sier Nygaard, som har kommet frem til at den enkleste måten å lære om dette, er gjennom eksemplets makt. Organiseringen av Gardermoen flyplass blir ett av eksemplene han vil trekke fram på dagsseminaret, besøk på "Restaurant Objecta" et annet, røper Simulas opphavsmann overfor digi.no.

I Nygaard tredagerskurs i objektorientering har to dager gått med til innføring i "objektverdenens" grunnbegreper mens én dag har vært avsatt til java-programmering.

- I dagens IT-bransje synes de jo at et tre dager langt kurs er som en uke. Dessuten lærer du ikke java-programmering på én dag uansett, derfor har vi nå laget et nytt konsept der tre dager er komprimert til et endagsseminar på seks timer. På seminaret vil jeg ta utgangspunkt i en rekke konkrete eksempler, forteller Nygaard.

digi.no vil rapportere fra kurset som skal holdes i Oslo - sannsynligvis i Getronics' lokaler på Ullevaal Stadion - torsdag 15. juni.

Sammen med kollega Ole-Johan Dahl utviklet Kristen Nygaard i 1964 den vesentligste komponenten i det nye programmeringsspråket Simula: Flere begreper ble slått sammen til klasser som senere ble hetende objekter. Objektorientert programmering - grunnstammen i dagens programmeringsspråk - var dermed født.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.