Bli personlig med NamePlanet

Har du lyst på en mer personlig e-post-adresse? Da er NamePlanet løsningen.

Har du lyst på en mer personlig e-post-adresse? Da er NamePlanet løsningen.

Det florerer med gratis e-post-tjenester, men de aller fleste er hundre prosent webbaserte og gir deg til dels liten frihet til å velge e-post-adresse. Norske NamePlanet har innsett at mange brukere ønsker å ha en e-post-adresse som er litt mer personlig og lettere å huske enn habrom23@hvavardetdetvarfornoeigjen.com. Derfor har selskapet registrert nye domenenavn basert på etternavnet til de aller fleste menneskene i den vestlige verden under toppdomener som ikke setter spesielle krav til firmanavn og lignende. Dette inkluderer toppdomener som .com, . net og .as.

Likevel har NamePlanet begrenset seg til etternavn som er relativt vanlige, ikke nødvendigvis i Norge, men kanskje i et annet land i denne regionen. Undertegnede hadde dermed flaks. En test av etternavnene til de andre ansatte i Internett Kanal 1/digi.no (de fleste med ganske uvanlige etternavn) viser at de aller fleste her må greie seg uten en e-post-adresse med etternavnet som domenenavn. Likevel bør de fleste innbyggerne i Norge ha gode sjanser til å få en e-post-adresse som tilsvarer fornavn@etternavn.com.

Hva er så fordelen med dette? Første og fremst at adressen er enkel å huske, samt at det er litt kult med "eget" domene. Men e-post-tjenesten til NamePlanet er god også på andre områder. I tillegg til å lese og skrive e-post til eller fra din NamePlanet-konto, kan du ved hjelp av webgrensesnittet lese e-post fra hvilken som helst annen e-postkonto. Den eneste ulempen er at brukeren i NamePlanet ikke kan bestemme om de eksterne e-post-meldingene skal slettes fra serveren eller ikke. Det blir slettet uansett.

E-post-kontoen ved NamePlanet kan også benyttes ved hjelp av ditt vanlige e-post-program, enten den er snakk om Outlook, Eudora eller Pine. Alt du behøver å gjøre sette hvilken ekstern e-post-konto NamePlanet skal videresende meldingene til. Dette gjøres enkelt i webgrensesnittet.

Alt i alt dekker NamePlanet de fleste behov, både til de som kun ønsker seg enda en e-post-adresse eller de som ønsker å bruke et svært enkelt og lett webgrensesnitt for å lese e-posten, for eksempel når båndbredden på Internett-tilkoblingen ikke gjør det forsvarlig å laste ned all e-posten som ligger på serveren.

Du registrerer din egen konto på et par minutter ved å gå inn på NamePlanets nettsted.

Til toppen