Bli programmerer på 20 minutter

Du kan lage neste Twitter med dette nettbaserte «pek-og-klikk»-verktøyet.

Bli programmerer på 20 minutter

Du kan lage neste Twitter med dette nettbaserte «pek-og-klikk»-verktøyet.

Programvareselskapet Iceberg vil gjøre programmering til allemannseie.

Selskapet lover at hvem som helst skal kunne utvikle nyttige webapplikasjoner ved hjelp av deres nettbaserte verktøy med «pek-og-klikk»-grensesnitt.

Plattformen fokuserer hovedsaklig på forretningsapplikasjoner, som verktøy for CRM og prosjektstyring, men du står fritt til å velge hva slags applikasjon du vil utvikle.

Iceberg kan integreres med alt som tilbyr web services, og er fritt tilgjengelig for inntil fem brukere.

Det er også mulig å bruke Iceberg offline, for eksempel bak en brannmur, for å arbeide med interne servere, som for eksempel Windows SQL server.

Løsningen har en rekke moduler som skal gjøre det mulig å bygge relativt kraftige forretningsapplikasjoner. Blant annet tilbys kalender, grafer, mulighet for å sende og motta e-post, filbehandling, og rapporteringsfunksjonalitet.

Det skal være relativt enkelt å lære seg Iceberg. En av selskapets grunnleggere, Wayne Byrne, sier «sett av 20 minutter og du kan bli en programmerer». Riktig så enkelt er det nok ikke, med mindre du har tidligere erfaring med konsepter rundt programmering.

For at brukere skal kunne komme kjapt i gang, har selskapet laget en opplæringsnettside. Her kan man blant annet laste ned eksempler på applikasjoner, se video av hvordan man lager egne applikasjoner og mye mer.

Under overflaten skal Iceberg kunne gjøre mye mer enn bare å lage forretningsapplikasjoner.

Ifølge Wayne Byrne skal det i prinsippet være mulig å «klone» den populære mikrobloggtjenesten Twitter.

Her kan du se en video av hvordan man lager en applikasjon med Iceberg i løpet av minutter:

Til toppen