Bli satt over med SMS

Rosa Sider har lansert en smart system for telefonnummer-søk med SMS

Ideen synes nesten selvfølgelig når du får høre om den. For hvorfor skal vi alle ta vare på så mange telefonnummere?

Nå har Rosa Sider og det lille norske selskapet Phonename lansert et system som lar deg sende en SMS med navnet på selskapet du vil ringe. I stedet for å motta et telefonnummer som du så må ringe, blir du satt over direkte.

Systemet er foreløpig nesten bare en teknologidemonstrasjon. For Rosa Sider-sjef Fredrik Engh har ikke bestemt seg for hvordan han skal tilby systemet.

Rosa Sider har allerede begynt å selge oppføring til de 1500 største selskapene. Sender du "Euroflorist" til nummer 2122, vil du bli satt over til denne butikkjeden. Men på de aller fleste oppslag vil du ikke få noe treff.

Engh medgir at de fleste brukere nok ikke vil bruke en tjenesten som fungerer slik.

- Vi vurderer flere modeller. En mulighet er at vi legger ut hele katalogen for norske bedrifter og tar betalt fra brukerne, forteller Engh.

Engh forteller at man etterhvert skal legge til muligheten av å skrive inn by eller område. Dermed vil du kunne skrive for eksempel Jernia Oslo sentrum.

En annen mulighet er dessuten å selge generiske ord som Pizza. Kunne du skrive "pizza oslo sagene" og bli koblet til en pizza-bar på Sagene i Oslo, ville nok mange ønske å kjøpe dette søkeordet.

;