Blink for Dagbladet

Nærer du hete tanker for en venn eller kollega sånn i smug, kan Dagbladets nye sjekke-tjeneste hjelpe deg.

Nærer du hete tanker for en venn eller kollega sånn i smug, kan Dagbladets nye sjekke-tjeneste hjelpe deg.

Jeg vet ikke om det er sommervarmen som har satt dem på idéen, men Dagbladet har i hvert fall nettopp kommet ut med en ny sjekketjeneste på nett. Den er både morsom og interessant, fordi den opererer på litt andre prinsipper enn det som er vanlig i kontaktformidlings-bransjen:

Systemet fungerer slik at du registrerer deg og lager en liste over folk du kunne tenke deg et stevnemøte med. Disse får en mail om at noen har registrert dem, men de får ikke vite hvem. I stedet blir de invitert til å lage sine egne lister. Hvis de fører opp deg, og du har ført opp dem, så blir det blink! Da får dere vite om hverandre, og kan ta det derfra. Er
interessen derimot ikke gjensidig, er det ifølge Dagbladet ingen skade skjedd.

Personlig fant jeg fram til denne tjenesten fordi jeg fikk en mail om at noen hadde ført meg opp på sin liste. Det er selvfølgelig både hyggelig og smigrende, men når det kom til stykket valgte jeg faktisk å la være å lage en liste selv. (Følgelig fikk jeg heller ikke vite hvem som hadde satt meg opp, noe jeg nå har gått og lurt på i dagesvis!)
Men for å være ærlig: Noen ganger er jeg rett og slett for feig. Det føles litt for sårbart liksom, å skulle skrive ned fullt navn på de jeg syns er mer enn alminnelig tiltrekkende, sånn på en offentlig tilgjengelig nett-tjeneste. Jeg får kalde nok føtter som det er, ved tanken på hvor mange elektroniske spor jeg etterlater meg. Og det er selv uten å avsløre noen ikke-fullt-så-uskyldige små hemmeligheter.


Det betyr imidlertid ikke at jeg ikke synes tjenesten er en kjempegod idé, sånn i prinsippet. Det er en skikkelig win-win deal: Du og din utvalgte får sjansen til et stevnemøte, dersom interessen er gjensidig. Og Dagbladet får trafikk. - MYE trafikk, når man tenker på hvor eksplosivt et slikt system kan spre seg.

Så jeg må bare gratulere med en kreativ og morsom nett-idé, og ønske våre venner i Akersgata all lykke til med denne satsningen.

Og hvis noen vil gå ut med meg, så får jeg heller anbefale å sende meg en mail direkte. Jeg er ikke vanskelig å ha med å gjøre.

Til toppen