BEDRIFTSTEKNOLOGI

Blir Cisco/Tandbergs hardeste konkurrent

Microsoft og Polycom har inngått en tett, mangeårig avtale innen samhandling.

Polycom-sjef Andrew Miller og Microsofts UC-sjef Gurdeep Singh Pall straks etter underskrivingen av den strategiske avtalen.
Polycom-sjef Andrew Miller og Microsofts UC-sjef Gurdeep Singh Pall straks etter underskrivingen av den strategiske avtalen.
9. aug. 2010 - 08:20

Microsoft og Polycom melder at de har undertegnet en «mangeårig, strategisk og global» avtale om løsninger innen kommunikasjon og samhandling («unified communication»). Avtalen gjør Polycom til en del av Microsofts strategiske og globale allianse innen feltet, heter det.

Etter avtalen skal Polycom utvikle samhandlingsløsninger basert på åpne standarder, rettet mot miljøer med den kommende versjon 14 og senere av Microsoft Office Communication Server. Målgruppen er små og mellomstore bedrifter, offentlige organisasjoner og store bedrifter. Løsningene skal omfatte programvare, maskinvare, nettverk og tjenester. Det loves økt produktivitet og reduserte utgifter til reiser, telekom og IT-drift.

Flere analyseselskaper framhever det teknologiske og markedsmessige potensialet til Microsoft Office Communication Server (OCS) når det gjelder praktisk implementering av kommunikasjon og samhandling.

Ifølge Wainhouse Research vurderer opptil 70 prosent av bedrifter som tenker seg løsninger for kommunikasjon og samhandling, å bygge disse med utgangspunkt i OCS.

I en nylig publisert Magic Quadrant for Unified Communications fra Gartner, troner Microsoft over de to andre leverandørene i lederkvadratet, Cisco og Avaya.

Gartners analyse bygger på at Cisco har utfylt sine egne tilbud med konferanseløsninger fra Tandberg, og på at Avaya har overtatt de avanserte kommunikasjon- og samhandlingsløsningene til Nortel. At det nå er blitt et par av Microsoft og Polycom, må betraktes som en ytterligere styrking av Microsoft i forhold til Cisco og Avaya. Gartner betrakter ikke Polycom alene som en fullverdig leverandør av kommunikasjon og samhandling, siden de i likhet med Tandberg kun har fokus på konferanser.

Teknologi som ifølge Gartner inngår i sekkebetegnelsen kommunikasjon og samhandling er IP-baserte sentralbord, tale over IP, tilstedeværelse, e-post, audio- web- og videokonferanser, talepost, lynmeldinger, forente meldinger og ulike former for mobilitet. I tillegg krever Gartner at løsningene må kunne integreres med hverandre og med forretningsapplikasjoner.

Polycom forplikter seg til å optimalisere sine konferanseprodukter til Microsoft OC Server, og til å utvikle nye løsninger for konferanserom basert på denne plattformen. Microsoft og Polycom skal videre samarbeide innen salg og markedsføring, også innen opplæring av selgere og partnere. Polycom-utstyr skal inn i Microsofts teknologisentre, der kunder kan få demonstrert løsningene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.