Blir det med praten om netthandel? digi.no sjekket

Toppsjefene i IT- og Internett-bransjen følger faktisk sin egen Internett-propaganda: De handler julepresanger på Internett. Her får du svar på hvem som har handlet hva hvor.

Toppsjefene i IT- og Internett-bransjen følger faktisk sin egen Internett-propaganda: De handler julepresanger på Internett. Her får du svar på hvem som har handlet hva hvor.

digi.no trodde vi kanskje skulle knipe lederne i Internett- og IT-bransjen i hykleri. Alle prater varmt og høyt om Internett-handel i sine forsøk på å få kundene til å kjøpe deres løsninger, men bruker sjefene selv disse løsningene de prøver å prakke på sine kunder? Handler sjefene selv på nettet?

En ringerunde i bransjen avslører at ja, faktisk, - nesten alle har unnagjort deler av julehandelen på nettet.

Merkantildata-sjef Tom Adolfsen er en av dem som har handlet på nettet. Da digi.no ringte, svarte han først nei, men så kom han på sin lille handlerunde i kyberrommet:

- Jeg har handlet sigarer til en rekke venner og kontakter. Sigarer og cognac må man innta noen ganger i uken og da er Sigar.com (norsk butikk i Risør) enkelt, forteller han. Det går mest i Davidoff, forteller han på spørsmål om favorittmerke.

Bente Sollid, sjef i Cell (tidligere New Media Science), har ikke handlet presanger, men all mat og drikke til jul fra Hakon Rett Hjem.

- I tillegg har jeg gjort researchen på gaven til mine foreldre på Internett, forteller hun.

Microsoft-sjef Ole Morten Settevik, kan også fornøyd svare ja på digi.nos spørsmål. Han har vært på Letbuyit.com og kjøpt kjøkkenkniver og kjøkkenutstyr til familie og venner. Settevik forteller at han betalte over Internett uten SET-sikkerhet.

- Jeg synes det er greit å få levert på døren, sikkerheten er god nok, sier Settevik.

Per Boasson, gründer og teknisk direktør i SPCS-gruppen (tidligere PC-Systemer) sier han ikke har handlet på nettet - men han har en god forklaring:

- Jeg har så dårlig tid, så jeg handler alltid på lille juleaften og så fort kan ikke nettbutikkene levere, fremholder han.

Det samme forteller John M. Lervik, teknisk sjef i Fast.

Ellers ser det ut som om sjefene følger de vanlige kjøpemønstrene - bøker er populært. Ole Haaber, avtroppende sjef i IBM Norge. sier han har handlet hos Bokkilden, mens avtroppende Compaq-sjef Gunnar Bjørkavåg og markedssjef Harald Løvvik i Oracle påstår å ha handlet i nettbutikken fremfor noen, Amazon.com.

- Jeg fikk pakken i løpet av noen dager og betalte da jeg hentet den, forteller Haaber på spørsmål om leveringstid og betalingssikkerhet.

Løvvik har gitt alle sine forretningsforbindelser en bok om markedsføring av Don Pepper, mens venner har fått diverse andre titler. Løvvik sier han går til Amazon.com blant annet på grunn av anbefalingene. Det samme sier Bjørkavåg, men han har bare handlet julepresang til seg selv - en biografi av den tidligere amerikanske utenriksministeren James Baker.

Julehandelen går livlig for seg, både her i Norge og i USA


Stadig flere vil handle julegaver på nettet
Amazon-sjefer pakker varene selv
Snart er det for sent å handle julegaver på nettet
Her er spillene du bør ønske deg til jul

Til toppen