CHATGPT

Blir enda mer menneskelignende: Nå skal Chat GPT få «hukommelse»

Open AI kunngjør ny, stor oppgradering av sin populære snakkerobot.

Den nye hukommelsesfunksjonen i ChatGPT gir brukere full kontroll, lover OpenAI.
Den nye hukommelsesfunksjonen i ChatGPT gir brukere full kontroll, lover OpenAI. Foto: OpenAI
15. feb. 2024 - 16:04

Open AI fortsetter arbeidet med å oppgradere sin populære Chat GPT-tjeneste med uforminsket styrke, og nå har selskapet kunngjort atter nye forbedringer.

Open AI opplyser nå at de jobber med en funksjon som gir Chat GPT «hukommelse», som innebærer at tjenesten skal kunne huske tidligere samtaler. Tanken er å gjøre tjenesten mer nyttig og effektiv.

ChatGPT utvides stadig med nye funksjoner, og nå har den fått et par nye ferdigheter som nok vil heve nytteverdien betraktelig.
Les også

Stor oppdatering gjør ChatGPT enda mer menneskelignende

Husker detaljer fra alle samtaler

Den nye funksjonen skal sette Chat GPT i stand til å huske detaljer på tvers av samtlige samtaler man har hatt med snakkeroboten, og ikke bare detaljene i samtalen man har for øyeblikket.

Dermed skal brukeren altså slippe å måtte gjenta informasjon man tidligere har delt med Chat GPT hver gang man ber den om å utføre en oppgave.

Open AI opplyser videre at brukeren vil ha full kontroll over den nye hukommelsesfunksjonen, i den forstand at man kan selv definere hva snakkeroboten skal huske og hva den kan glemme.

For eksempel kan man be Chat GPT om å huske bestemte preferanser eller interesser som et av familiemedlemmene har. Når man senere ber roboten om å bistå med å lage et bursdagskort, vil disse interessene dukke opp som forslag til hvordan man kan pryde kortet.

Om man jobber som lærer kan man for eksempel be Chat GPT om å huske den foretrukne lengden på undervisningstimene, som roboten senere kan bruke når man eksempelvis ber den om å sette sammen en undervisningsplan.

Noen eksempler på hva man kan be Chat GPT om å huske. <i>Foto: OpenAI</i>
Noen eksempler på hva man kan be Chat GPT om å huske. Foto: OpenAI

Utvikler seg over tid

Brukeren kan både be Chat GPT om å huske spesifikk informasjon, spørre den om hva den husker, be den om å glemme informasjon, og man kan også skru hukommelsesfunksjonen helt av om man ønsker det. Dette gjøres i innstillingsmenyen.

Open AI forklarer at Chat GPT sine «minner» utvikler seg over tid med hvordan man bruker tjenesten, og de er ikke koblet til bestemte samtaler. Det betyr at når man sletter en samtale, vil ikke minnene automatisk slettes. Dette må gjøres manuelt av brukeren.

Den nye hukommelsesfunksjonen rulles i første omgang ut til et begrenset antall brukere for testing, og planene for en bredere lansering skal deles på et senere tidspunkt, sier Open AI.

Funksjonen kan sies å være en videreutvikling av den såkalte «custom instructions»-funksjonen som Open AI lanserte til Chat GPT i fjor sommer.

Den funksjonen gjør det mulig å legge inn instrukser, preferanser og kriterier som snakkeroboten legger til grunn når den genererer svarene sine. Tanken er å definere en kontekst for svarene, slik at man ikke trenger å fylle inn alle relevante detaljer hver gang man stiller en nytt spørsmål eller ber Chat GPT om å utføre en oppgave.

OpenAI har lansert en nyhet som ChatGPT-fansen trolig vil sette pris på.
Les også

OpenAI med store nyheter:: Nå kan du lage din egen versjon av ChatGPT

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.