KARRIERE

- Blir et savn for Opera

Jon von Tetzchner kommenterer lederflukten i selskapet han grunnla.

Utviklingsdirektør Christen Krogh og strategidirektør Rolf Assev vil bli savnet. - Det har gjort en kjempejobb i Opera, sier gründer Jon von Tetzchner, som selv forlot selskapet i sommer.
Utviklingsdirektør Christen Krogh og strategidirektør Rolf Assev vil bli savnet. - Det har gjort en kjempejobb i Opera, sier gründer Jon von Tetzchner, som selv forlot selskapet i sommer. Bilde: Per Ervland
20. des. 2011 - 14:06

I dag kunne digi.no avsløre at Opera Software mister to direktører som har vært med i minst ti år.

Det norske nettleserselskapet må heretter klare seg uten både utviklingsdirektør Christen Krogh og strategidirektør Rolf Assev, som begge forlater skuta for å starte ny virksomhet.

De snart forhenværende nøkkelpersonene får gode skussmål fra Operas medgründer Jon von Tetzchner, som sier at begge vil bli savnet.

- De har gjort en kjempejobb. Det er ikke noe spørsmål om det. Dette vil bli et savn for Opera, sier Jon von Tetzchner til digi.no.

Tetzchner trakk seg selv helt ut av nettleserselskapet og rådgiverfunksjonen sin i sommer, etter uenighet med styret og ledelsen om veien videre. Selv ville han gi mer gass og satse mer offensivt.

Han er ikke overrasket over at to direktører nå forsvinner samtidig.

- Nei. De har vært med lenge. Jeg hadde nok inntrykk av at det kunne skje. Jeg vet jo litt om hva som skjer i selskapet. Tror ikke det ligger noen dramatikk bak, men det er synd for selskapet. Utover det har jeg ikke noe å si om dette, sier Opera-gründeren til digi.no.

Jon von Tetzchner eide 12,34 prosent av aksjene da han forlot sine gamle kolleger i sommer. Han er fortsatt nest største investor og kontroller i dag en aksjepost på 10,9 prosent, noe som betyr at han i løpet av det siste halvåret har solgt seg ut av selskapet i det stille.

Fordi han ikke lenger har noe verv i selskapet må han ikke melde fra til børsen ved kjøp og salg av aksjer, så fremt han ikke selger seg under ti prosents-terskelen.

Sterk aksje, tause analytikere

digi.no har forsøkt å innhente kommentar fra en rekke av aksjeanalytikerne som følger selskapet etter at vi kunne presentere nyheten. Ingen har så langt ønsket å kommentere at de to sentrale Opera-lederne nå velger å forlate selskapet. Da nyheten ble kjent ble aksjene i selskapet handlet til 28,5 kroner per aksje, en oppgang på 5,9 prosent. I skrivende stund har imidlertid aksjen falt noe tilbake og omsettes i skrivende stund til 28,2 kroner per aksje. Hittil i år har aksjekursen falt 1,9 prosent mens Oslo Børs i samme periode har falt 16,5 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.