Blir friprog-kompiser

Sun inngår samarbeid med norsk konsulentselskap.

Blir friprog-kompiser

Sun inngår samarbeid med norsk konsulentselskap.

Sun Microsystems inngår strategisk samarbeid med konsulentselskapet Conduct, en av de norske aktørene som har lykkes med å tjene gode penger på tjenester knyttet til fri programvare.

Fra før har Conduct tilsvarende avtale med Red Hat, med bakgrunn i selskapets spesialisering innenfor den åpne applikasjonsserveren JBoss.

Avtalen innebærer at konsulenthuset utvider sin plattform for systemutvikling til å omfatte Suns teknologier. Til gjengjeld vil Sun bidra med kompetansebygging i selskapet.

- Fordelen er stor for begge parter, og vil fremme arbeidet med fri programvare i Norge. Dette er til beste for kundene, sier norgessjef Knut Alnæs i Sun Microsystems i en melding.

Conduct opplyser på sin side at de med dybdekunnskap om Suns produkter vil bli en komplett leverandør til det norske markedet.

– Vi har i snart 10 år jobbet aktivt for at norske bedrifter skal ta i bruk fri programvare i sine forretningskritiske løsninger. Vi har sett markedet utvikle seg år for år, fra enkle løsninger på infrastruktur til dagens store og meget seriøse aktører. At vi nå inngår et strategisk samarbeid med Sun gir oss bedre muligheter til å arbeide med den største leverandøren av fri programvare i verden, uttaler administrerende direktør Hans Löwe Larsen i Conduct.

- Friprog vokser i krisetider

Sun oppfatter at finanskrise bidrar til økt kostnadsfokus blant bedrifter, noe de regner med vil gjøre fri programvare mer aktuelt.

- Sist gang det var nedgangstider og kostnadsfokus hos store bedrifter så vant fri programvare frem gjennom operativsystemet Linux. Denne gangen vil de samme bedriftene begynne å ta i bruk mellomvare og databaser basert på fri programvare. Sun og Conduct vil sammen bli en betydelig aktør i Norge som kan bistå kunder i å realisere sine moderniseringer og kostnadsbesparelser, sier Alnæs.

Til toppen