JUSS OG SAMFUNN

Blir ikke lykkelig nok av Internett og portaler

Salgssjef Trond Pyle trenger en pause fra reklamesalg i nettbransjen. Sprayselgeren har sagt opp sin stilling for å tenke seg om.

Therese Werenskiold
26. jan. 2001 - 11:59

- Jeg har tjent dritbra, men jeg vil ikke bytte bort lykke med penger, sier Trond Pyle, avtroppende salgssjef i portal-selskapet Spray Network AS.

Som en trøst til alle som ikke har tjent 'dritbra', kan han meddele at man ikke blir lykkelig av penger.

Det er ikke mer enn ett år siden Pyle begynte i denne jobben. Før det har han streifet innom både Telenor Online (som senere ble til Nextra), SOL og Jobbnett.

- Jeg har jobbet i nettbransjen siden 1995. Akkurat nå orker jeg ikke mer Internett. Jeg er lei av nettsalg. Dessuten er det vanskelig å se etter alternativer mens jeg er i denne stillingen. Jeg vil utvikle andre egenskaper, sier Pyle om sin avgjørelse.

- Jeg har egne idéer også. Det kan være jeg vil jobbe med noe nettrelatert, men ikke nødvendigvis portal-relatert. Jeg har jobbet for andre i mange år. Hentet inntekter. Jeg innbiller meg at jeg har andre egenskaper også, forteller han og legger til at denne stillingen ikke har hentet ut det beste i ham.

- Jeg har gått i meg selv. Jeg har ikke vært skikkelig lykkelig. Ikke vært i blomst. Det var riktig å si opp nå. Jeg fikk den derre "YES!"-følelsen. Dette skal bli bra.

Pyle vil nødig sverte sin arbeidsgiver. - Spray er et selskap med sterk personlighet, men jeg går ut med hevet hode. Nå tar jeg en pause for å finne ut hva jeg vil gjøre videre.

Han slutter så fort som mulig. Salgssjefer har, ifølge Pyle, ikke spesielt lang oppsigelsestid. Spray-salgssjefen mener at selskaper, spesielt i nettbransjen, ikke bør dyrke frem en kultur der man føler seg slapp eller unormal, selv om man ikke jobber overtid hver kveld.

For ett år siden var Trond Pyle:

Klar som et egg for Spray

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.